Aratos Systems BV, lid van Aratos Group, is geselecteerd om deel te nemen aan de laatste fase van de jaarlijkse NATO Innovation Challenge. Dit jaar was het onderwerp van de Challenge ruimtetoepassingen voor veiligheid en defensie.

Ons voorstel gaat over een “Intelligent Blockchain-enabled Space-Assets Protection System”.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen uit de 10 finalisten allen afkomstig uit één van de NATO-landen tijdens een speciaal evenement op 29 juni 2021 in Portugal.

President van Aratos Group en eigenaar van Aratos Systems BV, Dr. Nikos Bogonikolos, verklaart dat het voorgestelde systeem een unieke combinatie is van kunstmatige intelligentie en Blockchain-technologie en de veiligheid van ruimteactiva zoals satellieten, ruimtevaartuigen etc kan verhogen.

We zijn trots en blij dat wij als Nederlandse MKB-er, met de bijdrage en steun van de griekse wetenschappers in ons team, erin geslaagd zijn om ons te kwalificeren voor de finale van de NATO Innovation Challenge.
Dr. Nikos Bogonikolos

Aratos Systems BV (www.aratos-systems.com) heeft al andere vergelijkbare technologische oplossingen voor veiligheid en defensie ontwikkeld met behulp van ruimtetechnologieën zoals een innovatieve systeem voor het berekenen van de temperaturen in de steden met een hoge ruimtelijke resolutie van 12,5 mx 12,5 m en in bijna real-time.