Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij EAL in Apeldoorn met deelname van bedrijven uit de regio Mid/Oost Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP was wederom van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 10 juni jl. vond alweer de 13e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij het bedrijf EAL in Apeldoorn. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard (Directeur Directie Materieels Organisatie) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en Bedrijven.

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Jean-Paul Vos (CEO van EAL) en dhr Jan Christiaan Dicke van het Commissariaat Militaire Productie en D-DMO Admiraal de Waard. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven:  Kuyer Metaalwerken, Signify, Hensoldt, Hospitainer, Apex Global, Slimstock en DNV/GL. In het middagprogramma vonden de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten. Ook voor gastheer EAL dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

EAL is specialist in het ontwikkelen en implementeren van Security Management en Toegangscontrole systemen. De basiskennis van EAL binnen dit segment dateert reeds vanaf midden jaren 80 waarbij EAL één van de eerste specialisten was in de ontwikkeling van hardware en software op dit gebied. Nu vele jaren later loopt EAL voorop in de mid-end en high-end security markt voor wat betreft het ontwikkelen en implementeren van toegangscontrole en security management oplossingen binnen de Benelux. Afhankelijk van een diversiteit aan zaken zoals projectaanpak, omvang van een project, nieuwbouw / oudbouw, end-user of system integrator, etc. worden keuzen gemaakt voor wat betreft de vorm van implementatie en de techniek die wordt toegepast.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws