Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij EAL in Apeldoorn met deelname van bedrijven uit de regio Mid/Oost Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP was wederom van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 10 juni jl. vond alweer de 13e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij het bedrijf EAL in Apeldoorn. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard (Directeur Directie Materieels Organisatie) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en Bedrijven.

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Jean-Paul Vos (CEO van EAL) en dhr Jan Christiaan Dicke van het Commissariaat Militaire Productie en D-DMO Admiraal de Waard. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven:  Kuyer Metaalwerken, Signify, Hensoldt, Hospitainer, Apex Global, Slimstock en DNV/GL. In het middagprogramma vonden de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten. Ook voor gastheer EAL dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

EAL is specialist in het ontwikkelen en implementeren van Security Management en Toegangscontrole systemen. De basiskennis van EAL binnen dit segment dateert reeds vanaf midden jaren 80 waarbij EAL één van de eerste specialisten was in de ontwikkeling van hardware en software op dit gebied. Nu vele jaren later loopt EAL voorop in de mid-end en high-end security markt voor wat betreft het ontwikkelen en implementeren van toegangscontrole en security management oplossingen binnen de Benelux. Afhankelijk van een diversiteit aan zaken zoals projectaanpak, omvang van een project, nieuwbouw / oudbouw, end-user of system integrator, etc. worden keuzen gemaakt voor wat betreft de vorm van implementatie en de techniek die wordt toegepast.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws