485 resultaten gevonden

Nieuws: 02-06-2021

Sylvia van Es benoemd tot President Philips Nederland

Philips maakt bekend met ingang van 1 juli, 2021, mevr. mr. drs. Sylvia van Es, te benoemen tot President van Philips Nederland. Sylvia is op dit moment als Senior Vice President Philips Legal verantwoordelijk voor juridische ondersteuning van alle Philips businesses wereldwijd. Ze is tevens Chief Privacy Officer van Philips. Zij zal als Senior Vice President de rol van President Philips Nederland overnemen van dhr. ir. Hans de Jong. Hans de Jong zal na een meer dan 35-jarige carrière bij Philips met ingang van 1 juli 2021 met pensioen gaan.
Industrie Nieuws

Nieuws: 31-05-2021

SMART-L radar van marine vindt ‘vijandelijke’ ballistische raket

Met behulp van de nieuwe SMART-L Multi Mission/Naval radar van Zr.Ms. De Zeven Provinciën is een ballistische raket uitgeschakeld. Met deze radar is Nederland het enige Europese land dat het luchtruim tot buiten de dampkring en de ruimte tot 2.000 kilometer gelijktijdig kan scannen op luchtdreigingen, zoals (ballistische) raketten. De succesvolle actie is uitgevoerd tijdens de oefening At Sea Demonstration/Formidable Shield 2021.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 27-05-2021

Nederland en Noorwegen schaffen gezamenlijk nieuwe radarsystemen aan

Voortbouwend op de sterke internationale NAVO-samenwerking binnen het Ground Based-domein, evenals op strategische bilaterale defensiebanden, heeft de Norwegian Defense Materiel Agency (NDMA) een overeenkomst getekend met de Nederlandse Defensie Materieel Organisatie (DMO) voor de overname van vijf Thales Ground Master 200 multi-mission compacte radars (GM200 MM / C). De overeenkomst omvat ook een optie voor drie aanvullende systemen.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 25-05-2021

PIB “Partners in International Business” Griekenland is een feit

Het convenant tussen de Nederlandse overheid en verschillende NIDV-deelnemers voor deelname in het overheidsprogramma “Partners in International Business (PIB)” is op 25 mei getekend door alle stakeholders.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 25-05-2021

Defensie haalt banden aan binnen het marinebouwcluster

Defensie gaat nog nauwer samenwerken met partners op het gebied van marinebouw en alle (technologische) platformontwikkelingen die daarbij komen kijken. Onder de vlag van Dutch Naval Design (DND) gaan de partijen onder meer gezamenlijk onderzoek doen met als doel een doorslaggevend operationeel effect te creëren voor toekomstige schepen.
NMC|Defensie|Algemeen

Nieuws: 20-05-2021

Afwijkingsrapportage Defensie: veel projecten en druk op keten

Gisteren vond de jaarlijkse verantwoordingsdag plaats. Op Verantwoordingsdag leggen ministeries verantwoording af over de financiën en het gevoerde beleid van 2020. Defensie heeft daarvoor haar jaarverslag 2020 gepresenteerd. In dat kader is de afwijkingsrapportage t.o.v. het DPO 2020 eveneens een relevant document.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 20-05-2021

Jaarlijks overleg Gouden Driehoeks Beraad (GDB)

Op 19 mei vond wederom het Gouden Driehoeks Beraad (GDB) onder co-voorzitterschap van Hans Hillen (vz NIDV) en GENM André Steur (Directeur Operationeel Beleid en Plannen (DOBP)) op locatie Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het betreft hier een jaarlijks overleg tussen de top van Defensie, MINEZK/CMP, kennisinstituten en de bij NIDV aangesloten industrie. Uiteraard zijn hierbij de coronaregels nauwgezet in acht genomen.
NIDV nieuws

Nieuws: 18-05-2021

12e NIDV Regiosessie bij Van Halteren in Zwolle

Op 12 mei vond alweer de 12e NIDV-DMO Regiosessie plaats, dit keer dus bij het bedrijf Van Halteren in Zwolle. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast Hans Dussel Directeur Inkoop van de Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en bedrijfsvoering.
NIDV nieuws