485 resultaten gevonden

Nieuws: 18-05-2021

Bureau Veritas nieuwe NIDV deelnemer

Bureau Veritas zoekt naar meer structuur in hun contacten met Defensie en werkt aan meer exposure binnen de Nederlandse Defensie en Veiligheid gerelateerde industrie. Daar kan NIDV deze nieuwe deelnemer natuurlijk uitstekend bij helpen. Bureau Veritas is een mondiaal opererende business-to-business dienstverlener op het gebied van testen, inspecteren en certificeren, aangeduid als TIC services. Zo bestaat er bijvoorbeeld grote belangstelling om op te treden als classificatiebureau bij inspecties gedurende het ontwerp en het bouwproces voor het project ‘Vervanging onderzeebootcapaciteit’. De Bureau Veritas Groep werd opgericht in 1828 in Antwerpen en is met circa 76.000 medewerkers wereldwijd actief in meer dan 140 landen via een netwerk van ruim 1.400 kantoren en laboratoria. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs.

Nieuws: 14-05-2021

Verbeterde overlevingskansen dankzij extra bodembescherming bij onder-voertuig explosies

TSS International BV en SKYDEX Technologies, Inc. kondigen vol trots aan dat TSS is aangewezen als officieel distributeur van SKYDEX producten. Met TSS als voorraadhoudende distributeur hebben de bedrijven als doel nog beter de Europese markt voor civiel- en militair gepantserde voertuigen, bootdekken en persoonlijke bescherming te bedienen.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-05-2021

GKN Fokker en Honeywell ondertekenen overeenkomst voor F-35 wielen en remmen

GKN Fokker en Honeywell hebben eind april een licentie- en onderdelenleveringsovereenkomst getekend voor een geautoriseerd servicecentrum voor Honeywell’s wielen en remmen op de F-35 militaire straaljager.  In 2016 werd Fokker Landing Gear van GKN Aerospace door het F-35 Joint Program Office (JPO) gekozen om landingsgestelcomponenten voor de Europese F-35-vloot te onderhouden en te onderhouden.
NIFARP|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-05-2021

Nieuwe regering moet werk maken van veiligheid en strategische autonomie

Veiligheid is een essentieel onderdeel van Europese strategische autonomie en welvaart. Om veiligheid te kunnen bieden moeten Europa en Nederland een serieuze speler zijn op het gebied van moderne defensiebenodigdheden en technologie. De NIDV, samen met brancheorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland, FME en TLN hebben daarom een gezamenlijk formatiefiche opgesteld. De organisaties dagen het nieuwe kabinet uit om: substantieel meer geld beschikbaar te stellen voor Defensie, verder te gaan in de samenwerking met andere organisaties, kennisinstellingen en het bedrijfsleven en duidelijk te kiezen voor innovatie en strategische autonomie bij het aanbesteden.
NIDV nieuws

Nieuws: 06-05-2021

Gastcolumn Bart Groothuis (MEP VVD): Wapenexportbeleid vraagt om een Europese oplossing

Bij de totstandkoming van het verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement in 2017/2018 hield mijn politieke partij een onderzoek onder kiezers waar ze aan dachten bij de woorden ‘Europese Unie’. Welke beelden komen in u op, welke associaties? De vier meest gegeven antwoorden waren verrassend: Poetin, Erdogan, Trump en Xi Jingping.
Blog

Nieuws: 05-05-2021

NIDV staat stil bij 4 en 5 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei staan wij stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties. André van Duin sprak op de Dam dankbaarheid uit dat hij in vrijheid kan leven: “Vrijheid is niet vanzelfsprekend, het had heel anders kunnen aflopen.” En op 5 mei vieren we dat we 76 jaren geleden zijn bevrijd en sindsdien in vrijheid leven. We hebben extra stil kunnen staan bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-04-2021

Defensie en kennisinstituten beklinken delen van kennis, faciliteiten en capaciteiten

Defensie en de kennisinstituten TNO, het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) gaan met elkaar in zee. Langdurige en intensieve samenwerking op het gebied van technologieontwikkeling is daarmee een feit. Dat werd vandaag in Den Haag met handtekeningen bekrachtigd op het jaarlijkse Innovation in Defence Digital 2X.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-04-2021

Blog #7: Geld verdienen en het goede doen; geldt dit ook voor de defensie- en veiligheidssector?

Het mantra ‘geld verdienen en het goede doen’ werd 10 jaar lang gebruikt door Paul Polman als CEO van het wereldwijde conglomeraat Unilever[1]. Met het goede doen legde hij de nadruk op het bevorderen van duurzaamheid in de totale organisatie inclusief de duizenden bedrijven in de internationale leveranciersketens. Het lukte maar matig de clash met aandeelhouderswaarde te overbruggen. Het schetst perfect de discussie die zich momenteel ook in onze defensie- en veiligheidssector in diverse fora afspeelt.
Handel en export|Blog