485 resultaten gevonden

Nieuws: 20-12-2021

Platform Dutch Naval Design (DND) pakt door

Defensie werkt nauw samen met partners op het gebied van marinebouw en alle (technologische) platformontwikkelingen die daarbij komen kijken. Onder de vlag van Dutch Naval Design (DND) wordt onder meer gezamenlijk onderzoek gedaan met als doel een doorslaggevend operationeel effect te creëren voor toekomstige schepen. Tezamen met de maritieme industrie, maar ook de kennisinstituten TNO, het MARIN, het NLR en verder de TU Delft worden voor ontwikkelthema’s zoals Energie & Mobility en Manning & Atomation concrete roadmaps opgesteld.
NMC|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 17-12-2021

NIDV: Rutte IV zet in op herstel publieke veiligheid

“Het nieuwe coalitieakkoord geeft een aanzet om Defensie belangrijke investeringen te laten doen en achterstanden in te lopen” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “De coalitiepartners hebben ervoor gekozen om miljarden te investeren in Defensie en daarmee in de veiligheid van Nederland en onze bondgenoten.” Ook de inzet van de coalitie voor strategische autonomie, slim industriebeleid en cyber wordt door de sector verwelkomd. “De Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen staan klaar om hieraan hun steentje bij te dragen.”
Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 14-12-2021

Blog #10: Tweede mijlpaal voor het EDF

Over de 1e call EDF, de strategische richting van NL met het EDF, en financiële dienstverlening door banken!
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog

Nieuws: 13-12-2021

NIDV: Kansen nemen toe door EU Strategisch Kompas

Met het concept Strategisch Kompas van de EU, dat op 10 december in het kabinet is besproken, geeft de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken Borrell invulling aan het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid in Europa. Het Strategisch Kompas wordt in maart 2022 onder Frans voorzitterschap vastgesteld. De NIDV ziet met de steun van de regering op hoofdlijnen de kansen voor de Nederlandse defensie- en veiligheidssector toenemen.
NIKAG|Europa|Algemeen

Nieuws: 09-12-2021

Internationale agenda NIDV 2022 bekend

De NIDV organiseert voor haar deelnemers verschillende activiteiten om hun kansen op de internationale markt te verbeteren. Een belangrijk deel hiervan vindt plaats via handelsmissies en internationale beurzen. Als NIDV-deelnemer kunt u hier, soms gratis of voor een gereduceerd tarief, gezamenlijk aan deelnemen.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 03-12-2021

DMO en TNO investeren in een Concurrent Design Facility

De Defensie Materieel Organisatie en TNO gaan investeren in een gezamenlijke Faciliteit om de Concurrent Design methodiek nog beter te kunnen toepassen. De speciaal daarvoor ontworpen Concurrent Design Facility wordt gerealiseerd op locatie van TNO Defensie en Veiligheid in Soesterberg. Concurrent Design is een multidisciplinaire werkwijze om sneller en effectiever tot een gedragen projectvoorstel of programma van eisen te komen en daarmee eerder het gewenste materieel en IT aan te kunnen schaffen voor de krijgsmacht.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 03-12-2021

NIDV ontvangt schaalmodel F35

De bestuursvoorzitter van de NIDV, mevrouw Angelien Eijsink, heeft op 3 december 2021 een schaalmodel van een Nederlandse F-35 ontvangen van Jannelle Spintig van Lockheed Martin.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 03-12-2021

Subsidieregeling RDM goed voor NIDV-bedrijven

Op 29 november j.l. werd bekend dat 3 consortia van maritieme en aerospace bedrijven en kennisinstellingen subsidies toekend hebben gekregen vanuit de regeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM) van het ministerie van EZK. Vooruitlopend op dit besluit is op de NMC-jaarbijeenkomst op 12 oktober te Den Helder al uitgebreid stilgestaan bij het in dat kader relevante Maritiem Masterplan. Sinds mei dit jaar hebben 26 consortia aanvragen ingediend met een omvang van €530 miljoen. In totaal gaat het om 214 unieke organisaties, waarvan 60% mkb. 
Innovatie|Algemeen