482 resultaten gevonden

Nieuws: 23-12-2021

Facelift voor mobiele geneeskundige containers

De mobiele geneeskundige containers (MGC) van 400 Geneeskundig Bataljon kregen een facelift. 33 oude containers komen weer terug na de zogenoemde midlife update. De MGC dragen bij aan de medisch logistieke capaciteit van Defensie.
NGP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-12-2021

Cijfers Europese DVI: 2021 een uitdagend jaar

De AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), waarbij de NIDV is aangesloten, heeft de cijfers van het afgelopen jaar over de defensie- en veiligheidssector in Europa gepubliceerd. 2020 was in vele opzichten een uitdagend jaar.  In deze editie van de ASD Facts & Figures is de ernstige impact van de Covid-19 crisis op onze industrieën verwerkt. Tegelijkertijd is ook de veerkracht duidelijk waarmee onze bedrijven deze ongekende uitdaging het hoofd bieden en de rol die bijbehorende technologieën spelen in de ondersteuning van de civiele maatschappij tijdens deze crisis.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2021

NIDV-kantoor tijdens kerstvakantie gesloten

In verband met de feestdagen is het kantoor van de NIDV met kerst en oud & nieuw en de tussenliggende dagen gesloten. Vanaf 3 januari staan wij weer voor u klaar.  Het bestuur en medewerkers van de NIDV wensen u een prettige kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar. 
NIDV nieuws

Nieuws: 20-12-2021

Save the date – 11 februari 2022 | Matchmaking voor AI-uitdagingen van Defensie

AI voor ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen   Op vrijdag 11 februari 2022 organiseert de NIDV samen met NL AIC, de AI-hub Noord-Nederland, de NOM en de BOM de tweede bijeenkomst rondom AI en Data Science voor Defensie, met als thema’s “ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen”.
NIDV nieuws

Nieuws: 20-12-2021

50 miljoen euro voor internationale ambities van startups en innovatief MKB

Om het verdienvermogen van het Nederlandse innovatieve bedrijfsleven in het buitenland te vergroten, bundelen Invest International en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen hun krachten. Invest International stelt tot 50 miljoen euro beschikbaar en maakt zo cofinanciering met de ROM’s mogelijk.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-12-2021

Platform Dutch Naval Design (DND) pakt door

Defensie werkt nauw samen met partners op het gebied van marinebouw en alle (technologische) platformontwikkelingen die daarbij komen kijken. Onder de vlag van Dutch Naval Design (DND) wordt onder meer gezamenlijk onderzoek gedaan met als doel een doorslaggevend operationeel effect te creëren voor toekomstige schepen. Tezamen met de maritieme industrie, maar ook de kennisinstituten TNO, het MARIN, het NLR en verder de TU Delft worden voor ontwikkelthema’s zoals Energie & Mobility en Manning & Atomation concrete roadmaps opgesteld.
NMC|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 17-12-2021

NIDV: Rutte IV zet in op herstel publieke veiligheid

“Het nieuwe coalitieakkoord geeft een aanzet om Defensie belangrijke investeringen te laten doen en achterstanden in te lopen” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “De coalitiepartners hebben ervoor gekozen om miljarden te investeren in Defensie en daarmee in de veiligheid van Nederland en onze bondgenoten.” Ook de inzet van de coalitie voor strategische autonomie, slim industriebeleid en cyber wordt door de sector verwelkomd. “De Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen staan klaar om hieraan hun steentje bij te dragen.”
Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 14-12-2021

Blog #10: Tweede mijlpaal voor het EDF

Over de 1e call EDF, de strategische richting van NL met het EDF, en financiële dienstverlening door banken!
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog