485 resultaten gevonden

Nieuws: 12-04-2022

ILIAS viert 16-jarige samenwerking met Chileense luchtmacht

ILIAS Solutions onderhoudt al 16 jaar nauwe banden met de Chileense luchtmacht. Deze samenwerking is ontstaan uit de verkoop van Nederlandse F-16’s waar ILIAS Solutions de Chileense luchtmacht heeft ondersteund met haar managementsystemen.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 12-04-2022

NIDV-deelnemers op FIDAE in Chili

Samen met een aantal NIDV-bedrijven en DMO nam de NIDV deel aan de FIDAE, die van 5 tot en met 10 april plaatsvond in Santiago in Chili.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2022

NIDV en AINed bij consortiumvorming voor AI-uitdaging van Defensie

  Artificiële Intelligentie (AI) heeft zich ontwikkeld tot een systeemtechnologie die tal van andere innovaties mogelijk maakt. Bedrijven zien kansen met AI-toepassing en in maatschappelijke missies levert AI-technologie een centrale bijdrage aan oplossingen. De NIDV maakt zich, na eerdere gesprekken, op voor een rondetafelgesprek met Defensie, AINed en andere betrokken partijen. 
Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 08-04-2022

14e NIDV Regiodag bij FAES in Reusel

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO?
NIDV nieuws

Nieuws: 04-04-2022

“Offerte aanvraag nieuwe onderzeeboten eind 2022”

Het Ministerie van Defensie stapt af van van het huidige complexe dialoogproces voor de verwerving van nieuwe onderzeeboten. Het is de bedoeling om sneller een offerteaanvraag in te dienen, maar de planning vertraagt. Ook wordt er langer doorgevaren met twee van de vier oude onderzeeboten. Dat staat in de brief van het Ministerie van Defensie aan de Tweede Kamer van 1 april jl. waarin de voorgang van het project is beschreven. Meer duidelijkheid dus, maar betrokkenheid van de Nederlandse defensie-industrie wordt nauwelijks genoemd, behoudens een mogelijke rol bij de instandhouding.
DUKC|Algemeen

Nieuws: 01-04-2022

Frisian Flag 2022 toont NAVO in actie

30 deelnemers aan de NIDV-platformen Vliegende Systemen en F-35 Jachtvliegtuig (NPVS en NIFARP) bezochten woensdag 30 maart Vliegbasis Leeuwarden voor een van de grootste NAVO-luchtoefeningen.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 31-03-2022

NL/ZWE Innovatiedag en EDF-missie

Meer dan 20 NIDV-deelnemers namen deel aan het gecombineerde programma van de Ambassade in Stockholm, RVO, NIDV, en de Zweedse koepel voor de Defensie-en Veiligheidsindustrie SOFF.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 28-03-2022

Nederland in beeld bij dubbelbeurs DSA en NATSEC Asia

11 NIDV-deelnemers delen een Nederlands paviljoen op de eerste internationale beurs op de NIDV-agenda 2022.
Internationaal|Industrie Nieuws