Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO?

Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Faes in Reusel met deelname van bedrijven uit de regio Brabant. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 7 april vond alweer de 14e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij het bedrijf FAES in Reusel. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast Schout bij Nacht Jan Willem Hartman (Plv Directeur Directie Materieels Organisatie) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Roos Wijman en Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Johan Faes (Founder en Managing Director Faes) en dhr Pyke Polderman van het Commissariaat Militaire Productie en plv D-DMO SBN Hartman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven:  Surcom, Future Learning, Stratego, FMI, Lamers Tooling, ArenaRed, BSS Holland en Teijin Aramid. Na de rondleiding over de werkplaatsen van Faes vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Faes: ‘Toonaangevend in industrieel verpakken

Directeur Johan Faes ging bij zijn welkomwoord nader in op de competenties van zijn bedrijf dat al 35 jaar bestaat. Wij zijn ‘Toonaangevend in industrieel verpakken’ en onze verpakkingsdiensten betreffen System integration, Voorraad houden, Fulfilment , Retourenplein, Refurbishment en Logistieke dienstverlening. Hij deelde daarbij ook zijn heldere toekomstvisie onder meer door in te gaan op het Industrial Packaging Maturity Model (IPMM). Ook circulariteit en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke elementen. Zo vormde de regiodag voor gastheer Faes dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws