Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO?

Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Faes in Reusel met deelname van bedrijven uit de regio Brabant. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 7 april vond alweer de 14e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij het bedrijf FAES in Reusel. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast Schout bij Nacht Jan Willem Hartman (Plv Directeur Directie Materieels Organisatie) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Roos Wijman en Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Johan Faes (Founder en Managing Director Faes) en dhr Pyke Polderman van het Commissariaat Militaire Productie en plv D-DMO SBN Hartman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven:  Surcom, Future Learning, Stratego, FMI, Lamers Tooling, ArenaRed, BSS Holland en Teijin Aramid. Na de rondleiding over de werkplaatsen van Faes vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Faes: ‘Toonaangevend in industrieel verpakken

Directeur Johan Faes ging bij zijn welkomwoord nader in op de competenties van zijn bedrijf dat al 35 jaar bestaat. Wij zijn ‘Toonaangevend in industrieel verpakken’ en onze verpakkingsdiensten betreffen System integration, Voorraad houden, Fulfilment , Retourenplein, Refurbishment en Logistieke dienstverlening. Hij deelde daarbij ook zijn heldere toekomstvisie onder meer door in te gaan op het Industrial Packaging Maturity Model (IPMM). Ook circulariteit en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke elementen. Zo vormde de regiodag voor gastheer Faes dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws