Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO?

Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Faes in Reusel met deelname van bedrijven uit de regio Brabant. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 7 april vond alweer de 14e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij het bedrijf FAES in Reusel. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast Schout bij Nacht Jan Willem Hartman (Plv Directeur Directie Materieels Organisatie) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Roos Wijman en Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Johan Faes (Founder en Managing Director Faes) en dhr Pyke Polderman van het Commissariaat Militaire Productie en plv D-DMO SBN Hartman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven:  Surcom, Future Learning, Stratego, FMI, Lamers Tooling, ArenaRed, BSS Holland en Teijin Aramid. Na de rondleiding over de werkplaatsen van Faes vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Faes: ‘Toonaangevend in industrieel verpakken

Directeur Johan Faes ging bij zijn welkomwoord nader in op de competenties van zijn bedrijf dat al 35 jaar bestaat. Wij zijn ‘Toonaangevend in industrieel verpakken’ en onze verpakkingsdiensten betreffen System integration, Voorraad houden, Fulfilment , Retourenplein, Refurbishment en Logistieke dienstverlening. Hij deelde daarbij ook zijn heldere toekomstvisie onder meer door in te gaan op het Industrial Packaging Maturity Model (IPMM). Ook circulariteit en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke elementen. Zo vormde de regiodag voor gastheer Faes dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 02-10-2023

Toekomst van vliegende systemen in Woensdrecht

Op vrijdag 29 september 2023 heeft de jaarbijeenkomst van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) plaatsgevonden bij de Fokker Services Group op Woensdrecht.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws