485 resultaten gevonden

Nieuws: 23-02-2023

Govsatcom conferentie Luxemburg: veilig in en vanuit de ruimte

Deelnemers van de NIDV zijn vandaag te gast in Luxemburg op de Government Satellite Communications Conference 2023. Met 500 gegadigden uit de Europese en NAVO-ruimtevaartinstellingen-en industrie biedt ze een goede gelegenheid om Nederlandse topkennis met nieuwe partners in contact te brengen. De conferentie krijgt daarom opvolging met de BeNeLux Defence Space Industry Day. 
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 21-02-2023

Nederlandse industrie goed vertegenwoordigd op internationale REAIM Summit

Tijdens de REAIM Summit heeft de NIDV met de Nederlandse AI-Coalitie een break-out sessie georganiseerd over het verantwoord ontwikkelen van AI in de militaire context. Om AI ethische, juridische, sociale en veilige keuzes te laten maken is het betrekken van industriële ontwikkelaars en kennisinstellingen essentieel.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 09-02-2023

Welkom Epicflow (Glow Management Nederland B.V.)

Epicflow: softwarebedrijf voor multi-project resource management   Meer dan 20 jaar ervaring in project- en resourcebeheer is de basis geworden voor het creëren van een AI-gestuurde oplossing voor resourcebeheer van de volgende generatie voor complexe omgevingen met meerdere projecten.
Industrie Nieuws

Nieuws: 09-02-2023

Veel nieuwe deelnemers aanwezig bij kennismaking

In 2022 hebben 29 nieuwe bedrijven zich aangesloten bij de NIDV, waarmee het netwerk voor het eerst 200 deelnemers bereikte. Op dinsdag 7 februari vond een kennismakingsbijeenkomst plaats voor deze nieuwe deelnemers.
NIDV nieuws

Nieuws: 08-02-2023

Defensie deelt uitvoeringsagenda duurzaamheid

Uitvoeringsagenda Duurzaamheid

Nieuws: 06-02-2023

Minister Schreinemacher en exportcontrole in de praktijk

Vandaag spraken NIDV-deelnemers met de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, bij RH Marine in Schiedam. Onderwerp: de praktijkervaringen met vergunningen en controles voor de export van militaire goederen en diensten. Hoe doen we de goede dingen op de goede manier? Export maakt namelijk 55% uit van de omzet van de Nederlandse defensie-en veiligheidssector, en is daarmee essentieel voor een hoogtechnologisch en veilig Nederland en haar partnerlanden.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 06-02-2023

NIDV-bestuur benoemt Hans Huigen tot directeur

Met ingang van 1 april 2023 wordt Hans Huigen (1965) directeur van de stichting NIDV.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 03-02-2023

EU-Alliance Webinar Japanse Zakencultuur

Webinar Japanse Zakencultuur Op 15 februari organiseert REC-N-COMP in samenwerking met EU-Alliance een webinar Japanse zakencultuur.