Nedinsco uit Venlo heeft met HENSHOLDT Optronics GmbH uit Oberkochen (DE) een intentieverklaring getekend om complexe onderdelen voor periscopen te produceren. De productie zal plaatsvinden in de bestaande vestiging van Nedinsco in Venlo. Voor de montage zal een high-end speciale productieruimte worden gecreëerd met behulp van de modernste optronische gereedschappen en apparatuur. De productie begint in de zomer van 2021 en zal de komende jaren naar verwachting verder groeien.

Nedinsco is sinds de oprichting van het bedrijf in 1921 betrokken bij de productie van complexe assemblages voor onderzeese periscopen en keert met deze stap terug naar een deel van zijn erfgoed. Klaus Rettenmaier; Head of Naval Systems bij HENSOLDT, zei: “Na vele jaren van nauwe samenwerking met Nedinsco, verwelkomt HENSOLDT de mogelijkheid om ons partnerschap strategisch te versterken. We zijn er trots op om toekomstige onderzeeërprogramma’s met Nedinsco te ondersteunen, vooral met betrekking tot een dergelijk aankomend en belangrijk programma van de toekomstige onderzeebootcapaciteit voor de Koninklijke Marine.”

Arno Bouwmeester; De CEO van Nedinsco zei: “Deze nieuwe business line onderstreept het strategische partnerschap tussen HENSOLDT en Nedinsco. We zijn er trots op dat we met onze knowhow en productiemogelijkheden kunnen bijdragen aan het succes van HENSOLDT op hun complexe internationale markt. De Periscope-productie past perfect in de groeiambitie van Nedinsco in de internationale optronische markt.”

Laatste nieuws

Nieuws: 27-06-2022

Betrek Nederlandse industrie bij aanschaf nieuw defensiematerieel

De Nederlandse industrie moet zoveel mogelijk betrokken worden bij de aanschaf van nieuw defensiematerieel, in het bijzonder op (niche) terreinen waar Nederland nu nog veel hoogwaardige kennis en kunde heeft. Dat zeggen NIDV, NMT en FME en VNO-NCW vandaag in een gezamenlijke oproep. ‘In het huidige aanbestedingstraject voor de nieuwe onderzeeboten is bijvoorbeeld geen eis voor het betrekken van de Nederlandse industrie bij de bouw opgenomen. Hierdoor ontstaat het risico dat Nederlandse bedrijven straks buiten spel staan’, aldus de vier ondernemersorganisaties die de politiek om garanties hiervoor vragen in
DUKC|Industrie Nieuws

Nieuws: 08-06-2022

Nederlandse onderwatertechnologie van wereldklasse op UDT-beurs

Op de driedaagse beurs Undersea Defence and Technology (UDT) te Ahoy Rotterdam staan 12 NIDV-deelnemers in het Dutch Underwater Knowledge Center (DUKC) in een gezamenlijke stand. In één oogopslag is duidelijk hoe sterk de Nederlandse kennisbasis is in haar diepgang en samenwerking.
DUKC|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 04-04-2022

“Offerte aanvraag nieuwe onderzeeboten eind 2022”

Het Ministerie van Defensie stapt af van van het huidige complexe dialoogproces voor de verwerving van nieuwe onderzeeboten. Het is de bedoeling om sneller een offerteaanvraag in te dienen, maar de planning vertraagt. Ook wordt er langer doorgevaren met twee van de vier oude onderzeeboten. Dat staat in de brief van het Ministerie van Defensie aan de Tweede Kamer van 1 april jl. waarin de voorgang van het project is beschreven. Meer duidelijkheid dus, maar betrokkenheid van de Nederlandse defensie-industrie wordt nauwelijks genoemd, behoudens een mogelijke rol bij de instandhouding.
DUKC|Algemeen