Nedinsco uit Venlo heeft met HENSHOLDT Optronics GmbH uit Oberkochen (DE) een intentieverklaring getekend om complexe onderdelen voor periscopen te produceren. De productie zal plaatsvinden in de bestaande vestiging van Nedinsco in Venlo. Voor de montage zal een high-end speciale productieruimte worden gecreëerd met behulp van de modernste optronische gereedschappen en apparatuur. De productie begint in de zomer van 2021 en zal de komende jaren naar verwachting verder groeien.

Nedinsco is sinds de oprichting van het bedrijf in 1921 betrokken bij de productie van complexe assemblages voor onderzeese periscopen en keert met deze stap terug naar een deel van zijn erfgoed. Klaus Rettenmaier; Head of Naval Systems bij HENSOLDT, zei: “Na vele jaren van nauwe samenwerking met Nedinsco, verwelkomt HENSOLDT de mogelijkheid om ons partnerschap strategisch te versterken. We zijn er trots op om toekomstige onderzeeërprogramma’s met Nedinsco te ondersteunen, vooral met betrekking tot een dergelijk aankomend en belangrijk programma van de toekomstige onderzeebootcapaciteit voor de Koninklijke Marine.”

Arno Bouwmeester; De CEO van Nedinsco zei: “Deze nieuwe business line onderstreept het strategische partnerschap tussen HENSOLDT en Nedinsco. We zijn er trots op dat we met onze knowhow en productiemogelijkheden kunnen bijdragen aan het succes van HENSOLDT op hun complexe internationale markt. De Periscope-productie past perfect in de groeiambitie van Nedinsco in de internationale optronische markt.”

Laatste nieuws