Wilt u zich verdiepen in de complexe wereld van de handel in militaire en dual-use goederen en diensten? Vraagt u zich af hoe u er voor kunt zorgen dat uw organisatie voldoet aan regelgeving rond strategische handel. Dan is de master (MSc) Compliance and Integrity in International Military Trade (CIIMT) mogelijk iets voor u!

Tijdens deze master worden managementvraagstukken bestudeerd over export control van militaire en dual-use goederen en diensten. Deze vragen omvatten vaak economische, ethische, organisatorische, wettelijke en strategische elementen.

Deze master leert je door gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten managementvraagstukken te beantwoorden rond strategisch handel en geeft je o.a. de handvatten voor het opzetten voor een effectief internal compliance program.

Interesse in onze unieke master CIIMT aan de Nederlandse Defensie Academie? Op de onderstaande data verzorgen we voor geïnteresseerden voorlichtingen.  Aanmelden voor de voorlichtingen kan via master.ciimt@mindef.nl.

  • 17 dec 2020 18:00-19:00 (online)
  • 25 jan 2021 18:00-19:00 (Kromhoutkazerne in utrecht, waterliniezaal)
  • 5 april 2021 18:00-19:00 (Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda, Maczekzaal)

De eerstvolgende opleiding start in september 2021. De master is bedoeld voor zowel defensie personeel ((buitenlandse) officieren van de krijgsmachtonderdelen, NAVO medewerkers), beleidsmedewerkers (BuZa, MoD) en de private sector (bijvoorbeeld de defensie-gerelateerde industrie). Meer informatie over de opleiding treft u op onze website.

Ongetwijfeld is deze opleiding interessant voor uzelf of voor iemand binnen uw afdeling/organisatie. Wij stellen het zeer op prijs wanneer u geïnteresseerde collega’s / relaties op de hoogte brengt van deze opleiding.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de opleidingscoördinator via master.ciimt@mindef.nl.

Laatste nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Dialoog centraal bij werkbezoek afdeling wapenexportbeleid

“Hoe kunnen we de goede dingen goed doen?” Ziedaar de vraag waar iedereen die zich met export compliance en vergunningen bezighoudt soms tegenaan loopt. Op 31 augustus bracht een delegatie van medewerkers van de afdeling Wapenexportbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan SEKO als gastheer van het NIDV-Platform Trade Compliance. Het doel van de dag was een aantal nieuwe medewerkers inzicht te geven in de compliance-processen en vergunningstrajecten binnen de veiligheidssector.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 21-07-2022

Export van de veiligheidssector blijft stabiel: Exportbeleid 2021 gepubliceerd

De exportvergunningen die het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 heeft afgegeven laten een stabiele trend zien in de export van de Nederlandse veiligheidssector. De totale waarde van de afgegeven vergunningen in 2021 bedroeg € 928 miljoen. Dat is een stijging ten opzichte van 2020 (€ 701 miljoen) en vergelijkbaar met 2019 (€ 923 miljoen). Daarbij laat de export naar Midden-Oosten en Azië een dalende trend zien.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 26-10-2021

Positionpaper Commissiedebat wapenexportbeleid

Op 28 oktober staat het jaarlijkse Commissiedebat Wapenexportbeleid gepland in de Tweede Kamer. Vanwege de grote impact van dit beleid op de Nederlandse Defensie- en veiligheidssector heeft de NIDV wederom een positionpaper geschreven.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws