“Hoe kunnen we beter met elkaar samenwerken op capaciteit, duurzaamheid en innovatie?” – vroeg commandeur Vooijs, plv. directeur Joint Informatie Voorziening Commando, aan 35 deelnemers aan het NIDV Informatie Voorziening Platform (NIVP). Het bleek de rode draad van de jaarbijeenkomst op 4 oktober in Amersfoort, in alle mogelijke toepassingen.

Schaarste aan specialisten, instroom van nieuwe systemen en de snelle groei aan projecten zorgen ervoor dat overheid, kennisinstellingen én bedrijven elkaar hard nodig hebben. Die uitdagingen speelden voor JIVC,gastheer afdeling Landgebonden IT, bij de Politie, en de crisisbeheersing/NIPV.

Het NIDV Informatie Voorzieningsplatform kijkt terug op een waardevolle dag met diverse sprekers en netwerkmogelijkheden. Naast kolonel Buskens, hoofd van Landgebonden IT, spraken ook Jelle van Waveren, kwartiermaker SAP S/4 Hana, Wim Setz van de Politie en Marijn van der Werff, teammanager informatie en dataservices van het NIPV. Ook was er ruimte voor de bijna 10 nieuwe NIVP-deelnemers om zich kort voor te stellen.

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen