Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.

De Defensienota van juni 2022 heeft grote gevolgen voor de Gouden Driehoek voor Defensie en Veiligheid. Eind juni al deelde Directeur DMO de gevolgen voor de industrie op hoofdlijnen. De commandanten van de Operationele Commando’s lichtten afgelopen tijd de deelnemers aan NIDV-platforms voor over twee zaken: de gevolgen van de Defensienota 2022 voor hun commando, én waarmee bedrijven rekening kunnen houden. Director Operaties CLSK, commodore Bert de Smit, nam de honneurs waar voor luitenant-generaal Dennis Luyt, die vanwege familieomstandigheden was verhinderd. Hij ging diep in op de ambitie van de Koninklijke Luchtmacht voor de 5e generatie Luchtmacht. Commodore Erwin van Beljouw zette hierna uiteen hoe het Air Support Command van CLSK de komende tijd met de industrie zal samenwerken. Commissaris Militaire Productie Jan Christiaan Dicke sloot af met de manier waarop industriële participatie kan worden ingezet bij de uitvoering van de Defensienota.

Achter in beeld: het nieuwe Dash-8 vliegtuig dat Jetsupport aan de Kustwacht leaset en voor hen onderhoudt.

Laatste nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 23-02-2023

Govsatcom conferentie Luxemburg: veilig in en vanuit de ruimte

Deelnemers van de NIDV zijn vandaag te gast in Luxemburg op de Government Satellite Communications Conference 2023. Met 500 gegadigden uit de Europese en NAVO-ruimtevaartinstellingen-en industrie biedt ze een goede gelegenheid om Nederlandse topkennis met nieuwe partners in contact te brengen. De conferentie krijgt daarom opvolging met de BeNeLux Defence Space Industry Day. 
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws