De Politie en andere publieke veiligheidsorganisaties zoals als het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Politie, het Instituut Fysieke Veiligheid, de Brandweer, de AIVD en de NCTV besteden jaarlijks voor miljarden uit aan private partijen.

Politie

De NIDV zet zich in om Politie, kennisinstellingen en industrie bij elkaar te brengen. De politie is in toenemende mate geïnteresseerd in antwoorden vanuit de Nederlandse defensie- en veiligheidssector op traditionele vraagstukken en voor nieuwe- en technologische criminaliteit. Ook de optimalisatie van de bedrijfsvoering en de rol die technologie kan spelen in de grote personele vervangingsopgave van de komende jaren heeft de interesse van de politie.

Bij de Politie is er de afgelopen jaren flink gereorganiseerd. Dit heeft echter de operationele en investeringscapaciteit nog niet zodanig vergroot dat de Politie met het nieuwe budget aan alle taken kan voldoen. Nieuwe methodes van criminelen en andere negatieve actoren vragen veel innovatie en flexibiliteit van de Politie, en veel oplossingen daarvoor zijn nu al te vinden bij de industrie. De veiligheidsdiensten in Nederland moeten ook de financiële en personele middelen hebben om in nieuwe technieken te investeren en te blijven innoveren. Opsporingsdrones, slimme IT-systemen en andere innovaties zijn reeds beschikbaar, maar dan moet het kabinet wel willen investeren.

Laatste nieuws