Op 20 april hebben een tiental NIDV-deelnemers de Nederlandse deelnemers aan oefening Locked Shields 2022 bezocht. Locked Shields is een jaarlijkse multinationale oefening van 30+ landen onder leiding van het NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) in Tallinn, Estland. In Nederland wordt deelgenomen aan de oefening door militairen van het Defensie Cyber Security Center (DCSC).

De aanwezige NIDV-deelnemers kregen inzicht in het doel van de oefening, de uitdagingen waar de deelnemers voor staan en hoe deze in Nederland wordt aangepakt. Tijdens de oefening krijgen nationale teams de opdracht om een gesimuleerd fysieke infrastructuur te beschermen van verschillende digitale dreigingen. De bezoekers van de oefening waren onder de indruk van het niveau en de digitale slagkracht die door de betrekkelijk kleine Nederlandse deelnemers werden neergezet.

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen