Op 3 mei organiseerde het Foxtrot-programmateam in Stroe het ‘connecting partners event’ waarmee het programma ook voor de industrie is begonnen.

Het doel van Foxtrot is het vinden van oplossingen die de communicatie van de Nederlandse krijgsmacht bij landoperaties binnen het mobiele tactische domein verzorgen. Verdeeld in spirals en force-packages worden deze nieuwe systemen ontwikkeld en uitgerold. Tot minimaal 2035 moeten zij de basis vormen van de mobiele communicatie voor Defensie.

Tijdens de bijeenkomst in Stroe is de Request for Information (RFI) gepresenteerd aan de (inter)nationale partners om oplossingen aan te dragen als input voor de Request for Proposals (RFP) later dit het jaar. Met deze opzet wil Defensie zo goed mogelijk inzicht krijgen in de kansen en mogelijkheden die er vanuit de markt al bestaan voordat de aanbestedingsfase begint.

De NIDV is blij met dit begin van Foxtrot. “Het vroegtijdig betrekken van industrie en kennisinstellingen in binnen- en buitenland bij dit grote project is essentieel. De ambitie voor het Foxtrot-programma om tot 2035 te voorzien in functionele, veilige en betrouwbare communicatiemiddelen vraagt om vertrouwen en effectieve samenwerking tussen alle partijen. De aftrap van de RFI laat zien dat Defensie de goede weg is ingeslagen” aldus Matthijs Olde, Business Development Manager bij de NIDV.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen