De opgaven bij Defensie, om mee te komen met de steeds sneller gaande ontwikkelingen en tegelijkertijd  te blijven investeren, vragen nog steeds om substantieel meer middelen dan die er nu beschikbaar worden gesteld. Ook personele tekorten en snel veranderende technologie een uitdaging waarvoor nieuwe samenwerkingsvormen nodig zijn.

Zakendoen met Defensie

Defensie is een van de grootste investeerders binnen de Nederlandse overheid. Jaarlijks koopt Defensie voor miljarden aan nieuw materieel en diensten. De NIDV helpt bedrijven om succesvol zaken te doen met Defensie. Via platformen , themabijeenkomsten en masterclasses helpt de NIDV haar deelnemers optimaal haar kansen te benutten.

De NIDV-deelnemers ontvangen ook vooraankondigingen van aanbestedingen voordat deze worden gepubliceerd.

Voordelen deelnemersschap

Defensie Materieel Organisatie

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) is verantwoordelijk voor de aankoop. De organisatie sluit hiervoor honderden contracten per jaar af voor de meest uiteenlopende projecten. DMO is ook verantwoordelijk voor de verkoop van Defensiematerieel. En levert enkele ICT-diensten binnen de overheid. De NIDV onderhoudt namens de kennisinstellingen en industrie goede relaties met de DMO. Meerdere malen per jaar organiseert de NIDV met de Directeur DMO regiodagen om het MKB in staat te stellen op het juiste niveau connecties te leggen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 15-07-2021

Damen voltooit onderhoud en modernisering van Zr.Ms. Snellius

Damen Shipyards Den Helder heeft op 14 juli 2021 de Zr.Ms. Snellius, na haar mid-life update, weer overgedragen aan de Koninklijke Marine. De werkzaamheden aan het hydrografische opnemingsvaartuig omvatten een complex en divers programma van werkzaamheden, waarvan de voltooiing bijna een jaar in beslag heeft genomen, Het schip is eerder dan de overeengekomen datum opgeleverd.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-07-2021

Roll-out eerste Nederlandse MQ-9 Reaper

Vandaag rolt het eerste Nederlandse onbemande vliegtuig van het type MQ-9 Reaper uit de fabriek van General Atomics Aeronautical Systems Inc. (GA-ASI). Het toestel met het registratienummer M-001 heeft de Nederlandse roundel en Nederlandse registratietekens. In totaal krijgt de Koninklijke Luchtmacht 4 toestellen.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 01-07-2021

Commandant LSK Luyt ontvangt ambitiedocument NPVS

Het NIDV-platform Vliegende Systemen (NPVS) is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplaats voor bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector. De afgelopen jaren is het interessegebied van het platform verbreed tot vier thema’s, Fixed Wing, Rotary Wing, Onbemand en Space. Om in militaire termen gesproken “doel en oefening” van het platform duidelijk te maken is een ambitiedocument geschreven. Dat document is op 28 juni jl. door NIDV-voorzitter Hans Hillen aangeboden aan luitenant-generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws