Graag nodigen wij u uit voor de Masterclass Koninklijke Landmacht 2024 die dit jaar plaatsvindt in Utrecht en Darp/Havelte op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2024.

De NIDV Masterclass Koninklijke Landmacht (MCKL 2024) is bestemd voor medewerkers op hoger en middenmanagement niveau van bedrijven in de defensie- en veiligheidssector en de kennisinstituten. Het doel van deze masterclass is de deelnemers een (beter) beeld te geven van het functioneren van Defensie en de Koninklijke Landmacht. Daarnaast is er veel ruimte om te netwerken zowel met vertegenwoordigers van de Koninklijke Landmacht als onderling.

Organisatie

De Masterclass vindt plaats onder auspiciën van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) en wordt georganiseerd door de heer Jan-Pieter de Rooij (cursuscoördinator) in nauwe samenwerking met de Koninklijke Landmacht.

Programma

Woensdag 5 juni 2024  – Informatiemodule Defensie (Kromhoutkazerne Utrecht)

Tijdens dag 1 wordt informatie verstrekt over het Ministerie van Defensie en de Koninklijke Landmacht.

  • Organisatie, besturing, planning, taak en middelen Ministerie van Defensie;
  • Grote nieuwbouw- en vervangingsprojecten Defensie/Landsystemen;
  • Grondoperaties;
  • Materieel-logistiek (met aandacht voor het inkoopproces).

Donderdag 6 juni – Operationele module Koninklijke Landmacht (Johannes Postkazerne Darp/Havelte).

Tijdens dag 2 wordt bij de  43e Mechanische Brigade verder ingezoomd op de Koninklijke Landmacht (operationele taken, vervangingsprojecten en onderhoud) en worden onderdelen van de KL bij de 43e Mechanische Brigade bezocht.

Kosten

De Masterclass wordt aangeboden inclusief lunches, koffie, frisdrank en een stijlvol netwerkdiner in de Hotel-Brasserie “ De Pergola” in Giethoorn. De kosten van deelname bedragen € 500,- excl btw voor NIDV leden en € 600,- excl. btw voor niet-NIDV leden.

Overnachting is op eigen kosten. Als blokreservering is geboekt Hotel-Brasserie “De Pergola”, Dominee T.O Hylkemaweg 7, 8355 CD Giethoorn (tegen een gereduceerd tarief) voor € 106,25 per nacht per kamer inclusief ontbijt. Via het aanmeldingsformulier, dat u na bevestiging van uw deelname krijgt, kunt u aangeven of u wel of niet van deze reservering gebruik maakt. De cursuscoördinator zal een verzamelopgave doen bij het hotel.

Aanmelden en vragen

Het maximum aantal deelnemers voor de Masterclass is bereikt. 

U kunt contact opnemen met het secretariaat indien u interesse heeft: office@nidv.eu, uw aanmelding wordt opgenomen op de reservelijst. Als er een plek beschikbaar komt nemen wij contact met u op.

De bevestiging van deelname, de cursusbeschrijving en de gemaakte afspraken met het hotel inclusief eventuele annuleringskosten worden u na aanmelding toegezonden.

Mocht u binnen een week na aanmelding niets gehoord hebben, neem dan even contact op met het secretariaat van de NIDV (070-3644807).

 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws