Ocean Software, een in Melbourne gevestigd softwarebedrijf voor defensie en burgerluchtvaart, en NIDV-deelnemer ILIAS Solutions, een softwarebedrijf voor defensielogistiek, bundelen hun krachten om hun geïntegreerde capaciteiten aan te bieden in de defensie- en luchtvaartsector.

Tekst en foto: Ilias-Solutions.

Op de foto: Laurent Donnet, Ocean Software, European Military Adviser/ Jean-Pierre Wildschut, ILIAS Solutions, Managing Director/ Ashley Stevenson, Ocean Software, VP Operations – EMEA/ Maj. Filip Muës, Belgian Air Force, Squadron Commander/Rob Lambrichs de Bruin, ILIAS Solutions, Business Development Manager.

De samenwerking tussen Ocean en ILIAS biedt een unieke kans om twee zeer complementaire softwaresystemen te combineren die, gecombineerd, defensie een naadloze mogelijkheid bieden over het gehele spectrum van logistiek en operaties. De integratie van Ocean’s FlightPRO® operations management systeem en ILIAS’s logistieke suite zal een vloeiende gebruikerservaring opleveren, waardoor klanten kunnen beschikken over een uniforme operationele en logistieke oplossing om de prestaties van de vloot en de operationele paraatheid te maximaliseren.

Ocean Software’s CEO, Shaun Mitchell: “In een tijdperk waarin er een verhoogde vraag is van bedrijven om snel waarde te kunnen leveren aan hun klanten, zijn nieuwe manieren van werken steeds noodzakelijker geworden; dit omvat ook de mogelijkheid om samen te werken met bedrijven die complementaire toolsets produceren. Door samen te werken met ILIAS Solutions kunnen beide bedrijven meer efficiëntie op de markt brengen, door twee best-of-breed softwaretools samen te brengen die verder zullen profiteren van integratie.”

Jean-Pierre Wildschut, Managing Director ILIAS Solutions: “Vliegtuigen van de volgende generatie vereisen nauw geïntegreerde operationele en logistieke inspanningen om de prestaties van de vloot te optimaliseren. Onze samenwerking met Ocean Software stelt ons in staat om een gemeenschappelijk operationeel en logistiek beeld te leveren aan onze klanten. Dit zorgt ervoor dat logistieke professionals altijd op de hoogte zijn van de huidige en toekomstige operationele eisen en klaar staan om de volgende beste actie te ondernemen om de missie te ondersteunen.”

Shaun voegde daar verder aan toe: “Net als bij ILIAS Solutions hebben wij veel ex-militairen in dienst, die van nature het probleem begrijpen en de taal van onze klanten spreken. We werken nauw samen met de commandostructuur en werken samen met de gebruikersgemeenschappen om een actieve rol te spelen bij het ontwikkelen van tools die beter bij hen passen en uiteindelijk ook de organisatie ten goede komen.”

“De groei van de geïntegreerde operationele capaciteit past perfect in het ILIAS-productportfolio dat een end-to-end oplossing biedt en tegelijkertijd mobiele en ingezette mogelijkheden biedt zoals IHUMS, Guide en DCM”, stelt Jean-Pierre.

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen