De NIDV coördineert al twee succesvolle Partners for International Business (PIB)-initiatieven. Met gepaste trots ondertekenden we vanmiddag een derde convenant voor een nieuw betrouwbaar partnerland: Zuid-Korea.

Een PIB is een initiatief dat Nederlandse bedrijven en kennisinstituten helpt om hun grensoverschrijdende ambities te realiseren. Internationaal zakendoen kan namelijk lastig zijn door handelsbarrières of gebrek aan lokale contacten. Een PIB behelst een plan van 2 à 3 jaar, waarin de NIDV en de Nederlandse overheid zich inzetten om de kwaliteiten van de deelnemende bedrijven onder de aandacht te brengen, hen te helpen zich te profileren, en een internationaal netwerk op te bouwen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt voor deze activiteiten een ondersteunend budget beschikbaar.

Lees meer op onze PIB-pagina

Deze nieuwe PIB start met dertien deelnemende bedrijven uit de defensie-en veiligheidssector; een goed begin met ruimte voor uitbreiding. De PIB heeft een looptijd van drie jaar waarin bedrijven met ondersteuning van de NIDV en Nederlandse overheid deelnemen aan internationale beurzen, matchmaking, webinars en andere activiteiten met het oog op internationale samenwerking.
De ondertekening van het convenant vond plaats bij de RVO in Den Haag. Onze dank voor hun gastvrijheid.

Mocht u willen deelnemen aan de PIB Zuid-Korea, of de twee andere PIBs die door de NIDV gecoördineerd worden, neem dan contact met ons op.