Op 25 augustus hebben bedrijven uit Nederland en Singapore deelgenomen aan een B2B Webinar. Georganiseerd door de Nederlandse ambassade, was het doel van het webinar om de internationale banden tussen Singapore en Nederland te versterken en de deelnemende bedrijven in staat te stellen hun capaciteiten te presenteren.

De webinar werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het NIDV, DEFINA, en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na een inleiding van mevrouw Fazilah Majeed, belichtten vertegenwoordigers van DEFINA en het NIDV het potentieel in de defensie- en veiligheidsmarkten van beide landen.

Daarna kregen de vertegenwoordigers van de industrie de kans om hun bedrijven te presenteren en vragen te beantwoorden. Bedrijven van beide zijden begonnen al snel de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen en sommigen maakten zelfs plannen om elkaar tijdens Indodefence of Imdex te ontmoeten om de zaken verder uit te werken. Uit de presentaties kwam ook naar voren dat sommige bedrijven uit Singapore en Nederland al samenwerkten, zo vertelde de vertegenwoordiger van TDR dat ze een samenwerkingsverband hadden met het Nederlandse bedrijf Robin Radar.

Al met al was het een geweldig webinar met veel kansen voor toekomstige internationale samenwerking en we kijken ernaar uit om te zien hoe de zaken zich ontwikkelen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 08-11-2023

Terugblik: het Grote Defensie Verkiezingsdebat met EW Magazine

Gisteren heeft de NIDV samen met EW Magazine het grote Defensie Verkiezingsdebat georganiseerd. Kijk hier het debat terug
Defensie|Algemeen