Op 25 augustus hebben bedrijven uit Nederland en Singapore deelgenomen aan een B2B Webinar. Georganiseerd door de Nederlandse ambassade, was het doel van het webinar om de internationale banden tussen Singapore en Nederland te versterken en de deelnemende bedrijven in staat te stellen hun capaciteiten te presenteren.

De webinar werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het NIDV, DEFINA, en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na een inleiding van mevrouw Fazilah Majeed, belichtten vertegenwoordigers van DEFINA en het NIDV het potentieel in de defensie- en veiligheidsmarkten van beide landen.

Daarna kregen de vertegenwoordigers van de industrie de kans om hun bedrijven te presenteren en vragen te beantwoorden. Bedrijven van beide zijden begonnen al snel de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen en sommigen maakten zelfs plannen om elkaar tijdens Indodefence of Imdex te ontmoeten om de zaken verder uit te werken. Uit de presentaties kwam ook naar voren dat sommige bedrijven uit Singapore en Nederland al samenwerkten, zo vertelde de vertegenwoordiger van TDR dat ze een samenwerkingsverband hadden met het Nederlandse bedrijf Robin Radar.

Al met al was het een geweldig webinar met veel kansen voor toekomstige internationale samenwerking en we kijken ernaar uit om te zien hoe de zaken zich ontwikkelen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws