Op 25 augustus hebben bedrijven uit Nederland en Singapore deelgenomen aan een B2B Webinar. Georganiseerd door de Nederlandse ambassade, was het doel van het webinar om de internationale banden tussen Singapore en Nederland te versterken en de deelnemende bedrijven in staat te stellen hun capaciteiten te presenteren.

De webinar werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het NIDV, DEFINA, en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na een inleiding van mevrouw Fazilah Majeed, belichtten vertegenwoordigers van DEFINA en het NIDV het potentieel in de defensie- en veiligheidsmarkten van beide landen.

Daarna kregen de vertegenwoordigers van de industrie de kans om hun bedrijven te presenteren en vragen te beantwoorden. Bedrijven van beide zijden begonnen al snel de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen en sommigen maakten zelfs plannen om elkaar tijdens Indodefence of Imdex te ontmoeten om de zaken verder uit te werken. Uit de presentaties kwam ook naar voren dat sommige bedrijven uit Singapore en Nederland al samenwerkten, zo vertelde de vertegenwoordiger van TDR dat ze een samenwerkingsverband hadden met het Nederlandse bedrijf Robin Radar.

Al met al was het een geweldig webinar met veel kansen voor toekomstige internationale samenwerking en we kijken ernaar uit om te zien hoe de zaken zich ontwikkelen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-05-2023

NIDV en Defensie trekken samen op bij MVOI-congres

Onder grote belangstelling vond op 22 mei het Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen (MVOI)-congres plaats op de Kromhoutkazerne te Utrecht. Na de opening door Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat volgde een paneldiscussie met plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Boudewijn Boots, directeur van Saab Nederland en voorzitter van NIDV-Platform Duurzaamheid Jan Terlouw, en directeur Inkoop van Commando Materieel en IT (COMMIT) Roos Wijman. Na de pauze maakte onder meer de presentatie van Tom Middendorp (de klimaatgeneraal) diepe indruk. Het geheel stond onder de bezielende leiding van moderator luitenant-kolonel Peter de Bok.
NPDMV|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen