Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten?

Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Scheepswerf De Haas in Maassluis met deelname van bedrijven uit de regio Midden/West Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 1 september vond alweer de 15e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij Scheepswerf De Haas in Maassluis. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Roos Wijman (Directeur Inkoop) waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven, Directeur Projecten CDRE Harold Boekholt en de kersverse nieuwe directeur JIVC dhr Michiel Borgers.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Govert de Haas en Ruben Kalisvaart (De Haas) en dhr Frans Schoneveld van het Commissariaat Militaire Productie en Directeur Inkoop Roos Wijman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Vonk BV, Technolution, Bureau Veritas, De Regt Cables, EST-Floattech. Software Improvement Group, Palantir en ProQares. Na de rondleiding over de werkplaatsen van De Haas vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.


Scheepswerf De Haas

Door passie, ervaring en vakmanschap is De Haas Shipyards al sinds 1879 een begrip langs de Rotterdamse waterweg. Klanten kunnen, exact op de manier zoals zij willen, gebruik maken van onze faciliteiten voor onderhoud, reparatie en renovatie op zowel hun locatie in Maassluis als Rotterdam.

In het militaire aspect zijn zij o.a. gespecialiseerd in de bouw van de USV (Unmanned Surface Vessel) Seagull, DHM Interceptor Series en concepten voor FFI toepassingen. Innovatie, duurzaamheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel waar zij met deze speerpunten vaartuigen hebben ontworpen, ontwikkeld en gebouwd voor o.a. Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en Douane.

Zo vormde de Regiodag voor gastheer De Haas dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-05-2023

NIDV en Defensie trekken samen op bij MVOI-congres

Onder grote belangstelling vond op 22 mei het Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen (MVOI)-congres plaats op de Kromhoutkazerne te Utrecht. Na de opening door Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat volgde een paneldiscussie met plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Boudewijn Boots, directeur van Saab Nederland en voorzitter van NIDV-Platform Duurzaamheid Jan Terlouw, en directeur Inkoop van Commando Materieel en IT (COMMIT) Roos Wijman. Na de pauze maakte onder meer de presentatie van Tom Middendorp (de klimaatgeneraal) diepe indruk. Het geheel stond onder de bezielende leiding van moderator luitenant-kolonel Peter de Bok.
NPDMV|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen