Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten?

Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Scheepswerf De Haas in Maassluis met deelname van bedrijven uit de regio Midden/West Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 1 september vond alweer de 15e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij Scheepswerf De Haas in Maassluis. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Roos Wijman (Directeur Inkoop) waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven, Directeur Projecten CDRE Harold Boekholt en de kersverse nieuwe directeur JIVC dhr Michiel Borgers.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Govert de Haas en Ruben Kalisvaart (De Haas) en dhr Frans Schoneveld van het Commissariaat Militaire Productie en Directeur Inkoop Roos Wijman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Vonk BV, Technolution, Bureau Veritas, De Regt Cables, EST-Floattech. Software Improvement Group, Palantir en ProQares. Na de rondleiding over de werkplaatsen van De Haas vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.


Scheepswerf De Haas

Door passie, ervaring en vakmanschap is De Haas Shipyards al sinds 1879 een begrip langs de Rotterdamse waterweg. Klanten kunnen, exact op de manier zoals zij willen, gebruik maken van onze faciliteiten voor onderhoud, reparatie en renovatie op zowel hun locatie in Maassluis als Rotterdam.

In het militaire aspect zijn zij o.a. gespecialiseerd in de bouw van de USV (Unmanned Surface Vessel) Seagull, DHM Interceptor Series en concepten voor FFI toepassingen. Innovatie, duurzaamheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel waar zij met deze speerpunten vaartuigen hebben ontworpen, ontwikkeld en gebouwd voor o.a. Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en Douane.

Zo vormde de Regiodag voor gastheer De Haas dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws