Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten?

Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer Scheepswerf De Haas in Maassluis met deelname van bedrijven uit de regio Midden/West Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP en Madelon Dona als vertegenwoordiger van de Politie waren van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

Op 1 september vond alweer de 15e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij Scheepswerf De Haas in Maassluis. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Roos Wijman (Directeur Inkoop) waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Wapensystemen en Bedrijven BGEN Pieter van Broekhoven, Directeur Projecten CDRE Harold Boekholt en de kersverse nieuwe directeur JIVC dhr Michiel Borgers.

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte uitgebreide presentaties van gastheer Govert de Haas en Ruben Kalisvaart (De Haas) en dhr Frans Schoneveld van het Commissariaat Militaire Productie en Directeur Inkoop Roos Wijman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Vonk BV, Technolution, Bureau Veritas, De Regt Cables, EST-Floattech. Software Improvement Group, Palantir en ProQares. Na de rondleiding over de werkplaatsen van De Haas vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.


Scheepswerf De Haas

Door passie, ervaring en vakmanschap is De Haas Shipyards al sinds 1879 een begrip langs de Rotterdamse waterweg. Klanten kunnen, exact op de manier zoals zij willen, gebruik maken van onze faciliteiten voor onderhoud, reparatie en renovatie op zowel hun locatie in Maassluis als Rotterdam.

In het militaire aspect zijn zij o.a. gespecialiseerd in de bouw van de USV (Unmanned Surface Vessel) Seagull, DHM Interceptor Series en concepten voor FFI toepassingen. Innovatie, duurzaamheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel waar zij met deze speerpunten vaartuigen hebben ontworpen, ontwikkeld en gebouwd voor o.a. Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en Douane.

Zo vormde de Regiodag voor gastheer De Haas dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 08-11-2023

Terugblik: het Grote Defensie Verkiezingsdebat met EW Magazine

Gisteren heeft de NIDV samen met EW Magazine het grote Defensie Verkiezingsdebat georganiseerd. Kijk hier het debat terug
Defensie|Algemeen