Met een grote gezamenlijke stand nam het NIDV Dutch Underwater Knowledge Centre deel aan de Undersea Defence Technology (UDT)-beurs. Deze compacte maritieme beurs vond dit jaar plaats in Rostock Duitsland op 9 – 11 mei. Maar liefst 12 NIDV-deelnemers waren aanwezig waarbij ook input is geleverd voor een aantal interessante papers. Veel dank gaat uit naar Vz DUKC Ton van Koersel (TNO) voor de algehele UDT coördinatie en afstemming met beursorganisatie Clarion.

Mede vanwege het project vervanging onderzeebootcapaciteit blijft de UDT een interessante beurs. De in dat kader relevante kandidaat-werven Saab Kockums en TKMS waren prominent aanwezig met een grote stand, opvallend echter was dat Naval Group dit jaar ontbrak. Omdat het DUKC zich daarnaast oriënteert op het gehele onderwatertechnologiedomein is ook uitgebreid deelgenomen aan het conferentieprogramma met keynote speakers, paneldiscussies en de vele zeer relevante break-outsessies. Zo was de co-presentatie van Royal IHC over hun Hi-Traq ‘shallow water harsh environment vehicle’ zeer relevant, mede in het kader van inspectie en bescherming van kritieke infra op de zeebodem. Ook het onderwerp ‘Shallow Water and Seabed Defence’ kwam in veel presentaties terug. Dit is ook een van drie thema’s van het samenwerkingsverband NNSC (Northern Naval Shipbuilding Cooperation) dat wordt aangestuurd door Commandeur Paul Flos.

De NIDV bedrijven DeRegt Cabling en Optics11 kozen dit jaar voor een eigen stand, onder meer om de meegenomen eigen apparatuur nog beter te kunnen presenteren. ‘OPTICS11 develops and supplies state-of-the-art fiber optic sensing systems for unmatched performance in the most challenging environments.’ De getoonde Optical Towd Array Detection System (OTADES) trok ruim de aandacht.

Laatste nieuws