GEMCO Mobile Safety heeft onlangs de laatste eenheden van een totale bestelling van 82 speciale trailers afgeleverd aan het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC)  van Defensie. De nieuwe trailers zijn speciaal ontworpen voor het nieuwe draagbare militaire satellietcommunicatiesysteem (MilSatCom) project CCT-200 van het JIVC.

Communicatie is van groot belang bij Defensie. Daarbij speelt niet alleen de toepassing van de technologie een grote rol, maar ook de gereedheid, functionaliteit en betrouwbaarheid van het systeem als geheel is van cruciaal belang, inclusief de mobiliteit van de systemen onder extreme omstandigheden.

GEMCO heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van klant specifieke voertuigen en mobiele units, rekening houdend met alle eisen van de gebruiker. Voor deze specifieke opdracht was de uitdaging om de trailer compatibel te maken voor koppeling aan verschillende voertuigen met verschillende voertuigspanningen.

Voorafgaand aan de serieproductie zijn meerdere keren prototype’s van de op maat ontworpen oplegger getest om het ontwerp en de functionaliteit van de oplegger te optimaliseren.

GEMCO Mobile Safety is gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering en fabricage van speciale voertuigen, schuilplaatsen en systemen ter ondersteuning van militaire en kritische communicatie en telecomnetwerkoperaties voor intergouvernementele, nationale missies en commerciële gebruikers.

Producten variëren van C4ISTAR, Mission Critical Communication- en Security Network Support-voertuigen met telescopische vakwerkmasten tot 45m hoogte, tot Heavy Duty EOD-containers en mobiele Werkplaatsen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws