GEMCO Mobile Safety heeft onlangs de laatste eenheden van een totale bestelling van 82 speciale trailers afgeleverd aan het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC)  van Defensie. De nieuwe trailers zijn speciaal ontworpen voor het nieuwe draagbare militaire satellietcommunicatiesysteem (MilSatCom) project CCT-200 van het JIVC.

Communicatie is van groot belang bij Defensie. Daarbij speelt niet alleen de toepassing van de technologie een grote rol, maar ook de gereedheid, functionaliteit en betrouwbaarheid van het systeem als geheel is van cruciaal belang, inclusief de mobiliteit van de systemen onder extreme omstandigheden.

GEMCO heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van klant specifieke voertuigen en mobiele units, rekening houdend met alle eisen van de gebruiker. Voor deze specifieke opdracht was de uitdaging om de trailer compatibel te maken voor koppeling aan verschillende voertuigen met verschillende voertuigspanningen.

Voorafgaand aan de serieproductie zijn meerdere keren prototype’s van de op maat ontworpen oplegger getest om het ontwerp en de functionaliteit van de oplegger te optimaliseren.

GEMCO Mobile Safety is gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering en fabricage van speciale voertuigen, schuilplaatsen en systemen ter ondersteuning van militaire en kritische communicatie en telecomnetwerkoperaties voor intergouvernementele, nationale missies en commerciële gebruikers.

Producten variëren van C4ISTAR, Mission Critical Communication- en Security Network Support-voertuigen met telescopische vakwerkmasten tot 45m hoogte, tot Heavy Duty EOD-containers en mobiele Werkplaatsen.

Laatste nieuws