De hitte ten spijt vindt dit jaar de Farnborough International Airshow weer plaats. Reden te meer om als NIDV deelnemers hier te faciliteren. De uitdagingen in het luchtdomein voor Defensie en veiligheidsdiensten zijn veelzijdig en veeleisend. Gelukkig zijn de mogelijkheden en kansen voor oplossingen dat ook.

De NIDV deelt een stand met de NAG, de brancheorganisatie voor Aerospace & Airport Development. De uitwisseling tussen civiele en militaire luchtvaart is kansrijk: thema’s van de beurs als Ruimtevaart, Duurzaamheid en Innovatie zijn voor beiden essentieel. Voor deelnemers is dit al de normaalste zaak van de wereld: bedrijfsportfolio’s zijn in de regel ten dele defensie-en veiligheidsgerelateerd, hoe kansrijk en cruciaal dat onderdeel ook is.

De contacten die op deze beurzen worden gelegd leiden uiteraard tot concrete projecten. Een voorbeeld: Fokker Services verdiept de samenwerking met de OEM van Defensies nieuwe C390, Embraer. Dit volgt een MoU op uit afgelopen oktober, waarbij ook Fokker Techniek aansloot, en de aankondiging uit mei dat Fokker voor Embraer onderdelen voor en onderhoud van de civiele E-serie gaat leveren.

Embraer Fokker Services

Laatste nieuws