Krauss-Maffei Wegmann (KMW), de Duitse systeemleverancier voor gevechtstanks en gevechtssystemen, en Defenture, de Nederlandse fabrikant van licht tactische voertuigen, gaan een nauwe strategische samenwerking aan. Er is al een intentieverklaring (LoI) getekend door beide bedrijven.

De achtergrond is het plan van het Duitse Ministerie van Defensie om nieuwe luchtlandingsplatformen aan te schaffen ter vervanging van de voertuigen van de luchtlandingstroepen, waarvan sommige meer dan 20 jaar oud zijn.

De basis van de beoogde voertuigfamilie is de Vector van Defenture, die onder andere al in Nederland in gebruik is en zich in de praktijk heeft bewezen. Voor het Duitse Airborne Platform-project zal deze voertuigbasis worden aangepast aan de nieuwe vereisten.

Foto: de Vector zoals deze wordt uitgevoerd voor het Korps Commandotroepen. Bron: Defensie.nl

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws