Om het jaar goed te starten heeft NIDV-deelnemer Chapter8 het CCV Keurmerk Pentesten behaald, ontwikkeld in samenwerking met brancheorganisatie Cyberveilig Nederland.

De primaire dienstverlening van Chapter8 is Purple Teaming, waarbij de aanvallende (Red Team) kant en de verdedigende (Blue Team) kant intensief samenwerken. Omdat pentesten een onderdeel is van Purple Teaming, is het ook voor een dergelijk cybersecuritybedrijf van belang het keurmerk te behalen.

Het keurmerk borgt dat de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan kwaliteitseisen. Niet alleen wordt de kwaliteit van de pentesters, de rapportages en de interne processen beoordeeld, maar ook de informatiebeveiliging van Te Beschermen Belangen waar een pentestbedrijf eventueel mee in aanraking komt tijdens zijn werkzaamheden.

Meer weten over het keurmerk? 

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen