Om onze rol als schakel tussen overheid, kennisinstellingen en industrie zo goed mogelijk te kunnen vervullen is het van belang te weten hoe onze deelnemers onze diensten ervaren. Om dit systematisch te doen heeft de NIDV in november MWM2 een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek laten houden naar de behoeftes en mogelijke verbeterpunten van deelnemers.

Lees hier de uitkomsten!

Het methodisch peilen van het oordeel van de deelnemers was al langer onze ambitie, als aanvulling op persoonlijke feedback bij bedrijfsbezoeken en evenementen. De opvolgende lockdowns en corona-onzekerheid maakten dat een periode met normale dynamiek is afgewacht. Het is weliswaar nog geen ‘normaal jaar’ gebleken, maar de terugkeer van reguliere live evenementen maakte het toch representatiever dan 2020-2021. Wij kijken terug op een bijzonder jaar, met als hoogtepunt een grootse NEDS 2022 in Rotterdam Ahoy.

De resultaten van het onderzoek zijn op 15 december aan het NIDV-bestuur gepresenteerd. Geboden netwerkmogelijkheden, belangenbehartiging en matchmaking met potentiële partners scoren hoog. Ook in 2023 zetten wij ons daarvoor in: de verbeterprioriteiten krijgen een plek, ook in het NIDV Jaarplan 2023.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws