Op 18 mei organiseert de NIDV, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, een Trade Compliance Webinar.

De import en export van militaire en dual-use goederen ligt structureel onder een vergrootglas. De NIDV zet zich, via het NIDV Platform Trade Compliance (NPTC), in om de kennis van import- en export van deze goederen, diensten en technologieën beschikbaar te stellen en te vergroten.

In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse zaken organiseert de NIDV daarom op 18 mei een webinar over Trade Compliance en haar activiteiten op dit vlak. Tijdens dit webinar krijgt u informatie over het NPTC, ontwikkelingen in binnen- en buitenland en toekomstige trends die voor u relevant zijn.

Programma

Dit webinar is toegankelijk voor NIDV deelnemers, aanmelden kan d.m.v. het sturen van een email aan bijeenkomst@nidv.eu

Laatste nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Dialoog centraal bij werkbezoek afdeling wapenexportbeleid

“Hoe kunnen we de goede dingen goed doen?” Ziedaar de vraag waar iedereen die zich met export compliance en vergunningen bezighoudt soms tegenaan loopt. Op 31 augustus bracht een delegatie van medewerkers van de afdeling Wapenexportbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan SEKO als gastheer van het NIDV-Platform Trade Compliance. Het doel van de dag was een aantal nieuwe medewerkers inzicht te geven in de compliance-processen en vergunningstrajecten binnen de veiligheidssector.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 21-07-2022

Export van de veiligheidssector blijft stabiel: Exportbeleid 2021 gepubliceerd

De exportvergunningen die het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 heeft afgegeven laten een stabiele trend zien in de export van de Nederlandse veiligheidssector. De totale waarde van de afgegeven vergunningen in 2021 bedroeg € 928 miljoen. Dat is een stijging ten opzichte van 2020 (€ 701 miljoen) en vergelijkbaar met 2019 (€ 923 miljoen). Daarbij laat de export naar Midden-Oosten en Azië een dalende trend zien.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 26-10-2021

Positionpaper Commissiedebat wapenexportbeleid

Op 28 oktober staat het jaarlijkse Commissiedebat Wapenexportbeleid gepland in de Tweede Kamer. Vanwege de grote impact van dit beleid op de Nederlandse Defensie- en veiligheidssector heeft de NIDV wederom een positionpaper geschreven.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws