Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic verstevigden gisteren hun samenwerking door twee zeer waardevolle contracten te ondertekenen. Door deze ondertekening zijn de LCW en Aeronamic nu meer dan ooit in staat om gezamenlijk nieuwe kennis op het gebied van reparaties te ontwikkelen.

Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic werken al geruime tijd samen om het onderhoud van het Power Thermal Management System (opstart-, koel- en energievoorzieningssysteem) voor de F-35 op de Koninklijke Luchtmachtbasis Woensdrecht mogelijk te maken. Aeronamic is geselecteerd om de PTMS van de gehele EMEA F-35 vloot te onderhouden. Naast de realisatie van een fysieke locatie van Aeronamic op LCW in gebouw 13 is vandaag een contract getekend waarin staat dat Aeronamic gezamenlijk gebruik kan maken van LCW backshops voor PTMS onderhoud.

Dit is een win-winsituatie: de capaciteiten van LCW worden optimaal benut, wederzijdse kennis wordt gedeeld en het F-35 maintenance ecosysteem in Woensdrecht wordt verder versterkt. In de toekomst zal worden bekeken of andere componenten, waarvoor Aeronamic is geselecteerd, in samenwerking met LCW kunnen worden onderhouden. Aeronamic zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 beginnen met het onderhoud van het PTMS.

Innovatie is een belangrijk element om de wapensystemen van de luchtmacht in de toekomst te behouden. Een van de technologieën waar de LCW toegang toe wil hebben, is het 3D printen van metalen (a.k.a. additive manufacturing). Dit biedt een extra of vervangende mogelijkheid om componenten te repareren. Omdat Aeronamic al geruime tijd aan deze technologie werkt, besloot de LCW samen te werken met Aeronamic om additive manufacturing op te nemen in de LCW-toolbox. Gezamenlijk ontwikkelen ze nieuwe kennis op het gebied van reparaties en certificeren ze de reparatiemethode voor toepassing in de militaire luchtvaart. Ook deze samenwerking is vandaag geformaliseerd met de ondertekening van een contract. Op 14 januari geeft een gecombineerd projectteam de officiële kick-off van deze nieuwe samenwerking.

​Overgenomen van : Aeronamic.com

Laatste nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws