Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic verstevigden gisteren hun samenwerking door twee zeer waardevolle contracten te ondertekenen. Door deze ondertekening zijn de LCW en Aeronamic nu meer dan ooit in staat om gezamenlijk nieuwe kennis op het gebied van reparaties te ontwikkelen.

Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic werken al geruime tijd samen om het onderhoud van het Power Thermal Management System (opstart-, koel- en energievoorzieningssysteem) voor de F-35 op de Koninklijke Luchtmachtbasis Woensdrecht mogelijk te maken. Aeronamic is geselecteerd om de PTMS van de gehele EMEA F-35 vloot te onderhouden. Naast de realisatie van een fysieke locatie van Aeronamic op LCW in gebouw 13 is vandaag een contract getekend waarin staat dat Aeronamic gezamenlijk gebruik kan maken van LCW backshops voor PTMS onderhoud.

Dit is een win-winsituatie: de capaciteiten van LCW worden optimaal benut, wederzijdse kennis wordt gedeeld en het F-35 maintenance ecosysteem in Woensdrecht wordt verder versterkt. In de toekomst zal worden bekeken of andere componenten, waarvoor Aeronamic is geselecteerd, in samenwerking met LCW kunnen worden onderhouden. Aeronamic zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 beginnen met het onderhoud van het PTMS.

Innovatie is een belangrijk element om de wapensystemen van de luchtmacht in de toekomst te behouden. Een van de technologieën waar de LCW toegang toe wil hebben, is het 3D printen van metalen (a.k.a. additive manufacturing). Dit biedt een extra of vervangende mogelijkheid om componenten te repareren. Omdat Aeronamic al geruime tijd aan deze technologie werkt, besloot de LCW samen te werken met Aeronamic om additive manufacturing op te nemen in de LCW-toolbox. Gezamenlijk ontwikkelen ze nieuwe kennis op het gebied van reparaties en certificeren ze de reparatiemethode voor toepassing in de militaire luchtvaart. Ook deze samenwerking is vandaag geformaliseerd met de ondertekening van een contract. Op 14 januari geeft een gecombineerd projectteam de officiële kick-off van deze nieuwe samenwerking.

​Overgenomen van : Aeronamic.com

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 22-07-2022

Farnborough: luchtvaart voor Defensie in volle zon

De hitte ten spijt vindt dit jaar de Farnborough International Airshow weer plaats. Reden te meer om als NIDV deelnemers hier te faciliteren. De uitdagingen in het luchtdomein voor Defensie en veiligheidsdiensten zijn veelzijdig en veeleisend. Gelukkig zijn de mogelijkheden en kansen voor oplossingen dat ook.
NPVS|Handel en export|Industrie Nieuws