Vandaag heeft de NIDV wederom een Regiodag georganiseerd waarbij Nedinsco in Venlo als gastheer heeft opgetreden. De NIDV regiodagen zijn een vast evenement dat samen met de Defensie Materieelorganisatie (DMO) wordt georganiseerd en waarbij een aantal NIDV-deelnemers in een kleinschalige setting in gesprek kunnen gaan met o.a. de Defensie Materieel Organisatie, het Commissariaat Militaire Productie, de Politie en andere overheidsvertegenwoordigers. De dag is uiteraard volledig corona-proof georganiseerd.

De regiodag was tevens de 10e regiodag die is bijgewoond door vice-admiraal Arie Jan de Waard. Zijn bijdrage aan deze bijeenkomsten worden door industrie en NIDV bijzonder gewaardeerd. “De grote betrokkenheid van admiraal De Waard bij het midden- en kleinbedrijf dat toelevert aan Defensie is van onschatbare waarde in de relatie overheid, kennisinstellingen en bedrijven”, aldus Ron Nulkes, directeur NIDV.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos het ministerie op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws