Op vrijdag 29 september 2023 heeft de jaarbijeenkomst van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) plaatsgevonden bij de Fokker Services Group op Woensdrecht.

Het thema van de bijeenkomst was rotary wing aircraft. De commandant van het Air Support Command (ASC) in oprichting, Commodore Erwin van Beljouw, gaf inzicht in de ontwikkelingen van de Luchtmacht op Woensdrecht.  Logistiek Centrum Woensdrecht, de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, en Centrum voor Mens en Luchtvaart worden in 2024 samengevoegd tot het ASC. Tevens daagde hij de aanwezigen uit om na te denken hoe de industrie een bijdrage kan leveren aan de ambities van het ASC.

De Ceo van de Fokker Services Group (FSG), Roland van Dijk, heeft een presentatie gegeven over hun recentste ontwikkelingen. Erik Scheeren van GKN Fokker en Lt. Kol Kees Duijnkerke van Logistiek Centrum Woensdrecht deelden hun inzichten in de updates van de NH-90: de Software Release 3 en de block 2 modificatieprogramma’s. Daarnaast heeft het platformbestuur de ambities voor 2024 met de deelnemers gedeeld. Ter afsluiting werd een bezoek gebracht aan de NH-90 onderhoudshangar en de nieuwe wide body hangar van FSG.

Laatste nieuws