Op vrijdag 29 september 2023 heeft de jaarbijeenkomst van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) plaatsgevonden bij de Fokker Services Group op Woensdrecht.

Het thema van de bijeenkomst was rotary wing aircraft. De commandant van het Air Support Command (ASC) in oprichting, Commodore Erwin van Beljouw, gaf inzicht in de ontwikkelingen van de Luchtmacht op Woensdrecht.  Logistiek Centrum Woensdrecht, de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, en Centrum voor Mens en Luchtvaart worden in 2024 samengevoegd tot het ASC. Tevens daagde hij de aanwezigen uit om na te denken hoe de industrie een bijdrage kan leveren aan de ambities van het ASC.

De Ceo van de Fokker Services Group (FSG), Roland van Dijk, heeft een presentatie gegeven over hun recentste ontwikkelingen. Erik Scheeren van GKN Fokker en Lt. Kol Kees Duijnkerke van Logistiek Centrum Woensdrecht deelden hun inzichten in de updates van de NH-90: de Software Release 3 en de block 2 modificatieprogramma’s. Daarnaast heeft het platformbestuur de ambities voor 2024 met de deelnemers gedeeld. Ter afsluiting werd een bezoek gebracht aan de NH-90 onderhoudshangar en de nieuwe wide body hangar van FSG.

Laatste nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws