11 oktober ontving het NIDV platform Integrated Logistics Support 65 experts uit Defensie en bedrijfsleven voor haar jaarbijeenkomst en seminar “De toekomst in kaart”. Deze opkomende methodiek voor planning en specificaties van onderhoud voor nieuw materieel wordt steeds concreter.

Zonder onderhoud loopt iedere operatie vast, zeker op het topniveau waarop Defensie moet presteren. Betere voorspelbaarheid en methodes en standaardaarden zijn waardevol om de operationele- en materiele van Defensie op het vereiste niveau te krijgen en houden. Het Integrated Logistics Support Platform helpt Defensie en bedrijfsleven de specificaties uit te werken en toe te passen vanaf de ontwerpfase.

Technisch ontwerp en universele standaarden klinken abstract, maar hun impact wordt steeds concreter, zo bleek uit de presentaties. Jelle Deurloo van Damen Naval lichtte de aanpak in het lopende F126-project voor de Duitse marine toe, net als Sebastiaan ten Hoopen van Verebus voor uiteenlopende S1000D projecten zoals die voor de Braziliaanse Tamandaré-klasse fregatten. “We laten ons inspireren door de succesverhalen die er nu al zijn. Een pragmatische aanpak is mogelijk.” Zo stelde Pieter van Breugel, voorzitter van het ILSP.

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 01-07-2022

Grote opkomst NIDV ILS Platform seminar

Op dinsdag 28 juni is een ILS Platform seminar georganiseerd op Damens locatie te Gorinchem. Het Integrated Logistic Support seminar was met name bedoeld voor NIDV-bedrijven die te maken (gaan) krijgen met nieuwe eisen rond documentatie (S1000D) en de verdere logistieke invulling rond hun product (SX000i, S2000M, S3000L, S4000P). Defensie stapt net als vele andere NAVO-landen over op de zogenaamde ASD S-serie specificaties. Deelnemers en deskundigen behandelden vragen als: Wat betekent dit nu precies voor alle toeleveranciers in de keten? Wat moet er praktisch geregeld worden en hoe zou dat kunnen? Zijn er ook voordelen uit te behalen? Wie betaalt de kosten hiervan?
IPSP|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 23-09-2021

ILS jaarbijeenkomst 2021 en ILS-ambitiedocument

Ondanks de coronabeperkingen was de belangstelling en fysieke aanwezigheid op de NIDV ILS Platform Jaarbijeenkomst maximaal. Dit evenement vond plaats op 22 september op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Een thuiswedstrijd dus voor Defensie die actief deelneemt in dit NIDV platform en alle bijbehorende werkgroepen voor de diverse standaarden voor Integrated Logistic Support. Hoogtepunt was de aanbieding van het ILS-ambitiedocument aan Defensie. Dit document bevat roadmaps met milestones en concrete ILS-activiteiten die de komende jaren samen met Defensie en de industrie op de mat worden gelegd.
IPSP|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws