De Verenigde Staten en Nederland moeten intensiever samenwerken om huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan, dat was de algemene conclusie van de NL-US Defence Industry Days die op 12 en 13 oktober plaats vonden in Washington D.C. Als landen met sterke gezamenlijke waarden hebben we elkaar nodig voor innovatie en sterke supply chains in de steeds complexere wereld.

Met de groeiende internationale complexiteit is de druk op de defensie-industrie in zowel de VS als Nederland enorm toegenomen. Zowel de kwaliteit en kwantiteit van productie staat in beide landen onder druk. Dit kan alleen worden aangepast door processen te verbeteren, barrières te herzien en een stabiele basis te creëren waarin bedrijven de risico’s kunnen nemen die nodig zijn om capaciteiten en technologie door te ontwikkelen.

Met bijna 150 vertegenwoordigers vanuit beide landen was de 2023 editie van de Defence Industry Days de grootse tot nu toe. Een goede indicatie van de bilaterale interesse en belangen om samen te werken. Ook de AUSA-beurs die dezelfde week in D.C. plaatsvond werd door vele als zeer waardevol gezien, net als het bezoek aan het hoofdkantoor van Northrop Grumman.

De NL-US Defence Industry Days 2023 zijn georganiseerd door de Nederlandse Ambassade te Washington D.C., de NIDV, Spacened, in samenwerking met de Atlantic Council.