Op 3 september vond de 10e NIDV-DDMO Regiosessie plaats, dit keer bij het bedrijf Specto Aerospace, locatie Logistiek Centrum Woensdrecht. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard Directeur Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop (Hans Dussel) en Directeur Innovatie (MIND) Hans Kuijper.

Na een uitgebreide presentatie de Commandant LCW Commodore Richard Laurijssen en van D- DMO volgden er gerichte één op één gesprekken met het DMO team, Politie, MINEZK/CMP, EU/NAVO en NIDV. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Allplast, T-minus, VIRO Group, Aviolanda, Daedalus, DMV, Eurotempest, en DTEC.

Tevens werden er presentaties en rondleidingen georganiseerd door het gastbedrijf Specto Aerospace:

SPECTO Aerospace specializes in composite and sheet metal repair solutions for primary and secondary Fixed & Rotary wing components. The company has two maintenance facilities at Woensdrecht Air Base and Lelystad Airport. The facility at the Main Support Base of the Royal Netherlands Air Force in Woensdrecht is fully equipped to maintain and repair helicopter rotor blades and structures for civil and military operators. Under the MAA-NL 145 accreditation SPECTO can repair and release rotor blades and structures of the Cougar, NH-90, AH-64 and CH-47 helicopter.

Ook voor hen dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Uiteraard is op deze dag strikt de hand gehouden aan de coronaregels, zie bijvoorbeeld ook de mooie groepsfoto op 1,5 meter onderlinge afstand.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws