Op 3 september vond de 10e NIDV-DDMO Regiosessie plaats, dit keer bij het bedrijf Specto Aerospace, locatie Logistiek Centrum Woensdrecht. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard Directeur Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop (Hans Dussel) en Directeur Innovatie (MIND) Hans Kuijper.

Na een uitgebreide presentatie de Commandant LCW Commodore Richard Laurijssen en van D- DMO volgden er gerichte één op één gesprekken met het DMO team, Politie, MINEZK/CMP, EU/NAVO en NIDV. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Allplast, T-minus, VIRO Group, Aviolanda, Daedalus, DMV, Eurotempest, en DTEC.

Tevens werden er presentaties en rondleidingen georganiseerd door het gastbedrijf Specto Aerospace:

SPECTO Aerospace specializes in composite and sheet metal repair solutions for primary and secondary Fixed & Rotary wing components. The company has two maintenance facilities at Woensdrecht Air Base and Lelystad Airport. The facility at the Main Support Base of the Royal Netherlands Air Force in Woensdrecht is fully equipped to maintain and repair helicopter rotor blades and structures for civil and military operators. Under the MAA-NL 145 accreditation SPECTO can repair and release rotor blades and structures of the Cougar, NH-90, AH-64 and CH-47 helicopter.

Ook voor hen dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Uiteraard is op deze dag strikt de hand gehouden aan de coronaregels, zie bijvoorbeeld ook de mooie groepsfoto op 1,5 meter onderlinge afstand.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws