Op 1 juli is Defensie overgestapt op een nieuwe versie van haar bedrijfsvoeringsprogramma: SAP S/4HANA. Tenminste, aan de achterkant: uitwerking met alle gebruikers volgt in de komende drie jaar, onder de pakkende projectnaam ROGER. Binnen dit project communiceerde Defensie recent over aanpassingen in de deelopdrachten en contracten, die we hier voor u op een rijtje zetten.

Bedrijfsvoering is een kritiek proces in iedere organisatie. Defensie is daar geen uitzondering in, zo ook programmamanager Jelle van Waveren van het JIVC in Materieelgezien: “S/4HANA gaat worden gebruikt door 17.000 personeelsleden, op 60 locaties en in vijf tijdzones. Dan móet je alles wel goed geregeld hebben.”

Naar het artikel in Materieelgezien

Defensie zoekt hier de samenwerking op: “Defensie beschikt over onvoldoende eigen S/4HANA kennis voor de aansturing, voorbereiding, uitvoering en kwaliteitsborging van het programma ROGER.” – zo informeert de Staatssecretaris de Tweede Kamer op 21 juni. Daarom maakt ze gebruik van de kwaliteiten van bedrijfspartners via opdrachten waar Nederlandse bedrijven naar kunnen meedingen.

Procesaankondigingen

Om goed beslagen ten ijs te komen heeft het Adviescollege ICT eind mei aanbevelingen gedaan voor project ROGER, die Defensie overneemt:

  • Regiepartner en System Integrator krijgen gescheiden rollen;
  • Quality Assurance krijgt onafhankelijk vorm in een gewijzigd contract;
  • Planningen van deelopdrachten worden haalbaarder en flexibeler ingericht;
Hierdoor kunnen we missies en oefeningen nog beter plannen, voorbereiden en uitvoeren. Een flinke, maar broodnodige klus.
Christophe van der Maat, staatssecretaris van Defensie

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen