Op 1 juli is Defensie overgestapt op een nieuwe versie van haar bedrijfsvoeringsprogramma: SAP S/4HANA. Tenminste, aan de achterkant: uitwerking met alle gebruikers volgt in de komende drie jaar, onder de pakkende projectnaam ROGER. Binnen dit project communiceerde Defensie recent over aanpassingen in de deelopdrachten en contracten, die we hier voor u op een rijtje zetten.

Bedrijfsvoering is een kritiek proces in iedere organisatie. Defensie is daar geen uitzondering in, zo ook programmamanager Jelle van Waveren van het JIVC in Materieelgezien: “S/4HANA gaat worden gebruikt door 17.000 personeelsleden, op 60 locaties en in vijf tijdzones. Dan móet je alles wel goed geregeld hebben.”

Naar het artikel in Materieelgezien

Defensie zoekt hier de samenwerking op: “Defensie beschikt over onvoldoende eigen S/4HANA kennis voor de aansturing, voorbereiding, uitvoering en kwaliteitsborging van het programma ROGER.” – zo informeert de Staatssecretaris de Tweede Kamer op 21 juni. Daarom maakt ze gebruik van de kwaliteiten van bedrijfspartners via opdrachten waar Nederlandse bedrijven naar kunnen meedingen.

Procesaankondigingen

Om goed beslagen ten ijs te komen heeft het Adviescollege ICT eind mei aanbevelingen gedaan voor project ROGER, die Defensie overneemt:

  • Regiepartner en System Integrator krijgen gescheiden rollen;
  • Quality Assurance krijgt onafhankelijk vorm in een gewijzigd contract;
  • Planningen van deelopdrachten worden haalbaarder en flexibeler ingericht;
Hierdoor kunnen we missies en oefeningen nog beter plannen, voorbereiden en uitvoeren. Een flinke, maar broodnodige klus.
Christophe van der Maat, staatssecretaris van Defensie

Laatste nieuws