KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) is de onderhoudsdivisie van KLM, met als hoofdvestiging Schiphol. Samen met Air France Industries (AFI) is het een integraal onderdeel van Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M), een toonaangevende MRO-aanbieder (Maintenance Repair & Overhaul) voor een verscheidenheid aan producten.

AFI KLM E&M biedt 200 klanten uitgebreide technische ondersteuning, waaronder lijnonderhoud, motorrevisie, vliegtuigbouwonderhoud en meer. De 14.000 medewerkers van AFI KLM E&M zetten hun expertise in op bijna 2.800 vliegtuigen over de hele wereld.
In 2018 heeft AFI KLM E&M zijn wereldwijde positie op het gebied van vliegtuigen van de nieuwe generatie opnieuw versterkt, met de consolidatie van het orderboek voor ondersteuning van Boeing 787-componenten en een sterke groei voor de Airbus A350-, A320neo-, Boeing 737MAX- en GEnx-producten.

Tevens was 2018 het jaar waarin belangrijke stappen werden gezet bij de lancering van het serviceaanbod voor de LEAP-motor van de 737MAX en A320neo. De huidige status geeft aan, dat AFI KLM E&M met de nieuwe vliegtuiggeneraties zijn marktpositie behoudt en zelfs versterkt. Dit marktsucces wordt ondersteund door het unieke innovatieprogramma van “The MRO Lab”, dat zich richt op strategische gebieden van de MRO-sector, variërend van de mobiliteit van technici en de klantervaring, tot Big Data applicaties, Predictive Maintenance en Artificial Intelligence.

Als toonaangevende MRO-aanbieder, staat AFI KLM E&M voor;
100% Innovatie
Als luchtvaartmaatschappij MRO beschikt AFI KLM E&M over een uniek portfolio van expertise en technische ontwikkelde capaciteiten, welke hebben geleid tot een groot aantal hoogwaardige innovaties: “The MRO Lab”.100% Globaal netwerk
Om een ​​snelle reactie te garanderen, zorgen we ervoor dat we dicht bij de eigen activiteiten van onze klanten zijn gevestigd. Waar ze ook zijn, ons wereldwijde netwerk zorgt ervoor dat op maat gemaakte, snelle en kosteneffectieve services voor de deur worden aangeboden.
100% Airline-MRO
Als Airline-MRO is het onze rol bij AFI KLM E&M om de vlotte werking van de vliegtuigen te garanderen die onze klanten aan ons toevertrouwen.
100% Adaptiveness®
In lijn met onze jarenlange ervaring in het voldoen aan de eisen van onze klanten om te allen tijde flexibel en responsief te zijn, hebben we ook adaptiveness® ontwikkeld.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 02-10-2023

Toekomst van vliegende systemen in Woensdrecht

Op vrijdag 29 september 2023 heeft de jaarbijeenkomst van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) plaatsgevonden bij de Fokker Services Group op Woensdrecht.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws