Defensie schetst volop kansen en werk voor grondgebonden Nederlandse industrie tijdens de drukbezochte NIDV Grondgebonden Platform (NGP)-Jaarbijeenkomst op donderdag 4 november. Het NGP was te gast bij Rheinmetall Defence Nederland in Ede waar Defensie (Landstrijdkrachten) de industrie geïnformeerd heeft over de toekomst van de Landmacht. Wat heeft ze aan innovatief materieel nodig om invulling te geven aan de Defensievisie 2035.

Sprekers

Het was een vol programma met goede sprekers:

  • Plv. Voorzitter NGP Bob van der Horst (Commercial Director VDL Defence) met een terugkoppeling van nationale en internationale NGP-initiatieven in 2021 en vooruitblik naar 2022.
  • Auke Venema (Defensie Beleid) over wat er allemaal bereikt is op strategisch niveau de afgelopen jaren met EDF, MTIB, groeifonds en wat dat voor bedrijven betekent.
  • Ron Nulkes (directeur NIDV) met de rol van NIDV in het EDF en de kansen die er liggen.
  • Kol Maurice Houben (Defensiestaf) met inzicht in de Defensievisie en de (toekomstige) landbehoeftes.
  • Kol Peter van Iersel (CLAS/Matlogco) met een update van Technology Center Land (TCL).
  • Kol Bas van den Berg (DMO) over de concrete ontwikkelingen op grondgebonden systemen.
  • Coen van Leeuwen (Managing Director Rheinmetall NLD) over R&D en mogelijkheden Rheinmetall en lopende samenwerkingsinitiatieven.
  • Frans Schoneveld (MinEZK/CMP) over Industriële Participatie (IP)-mogelijkheden voor samenwerking met OEMs.
  • Lkol Edwin Leidelmeijer (Innovatie Landmacht) over de wijze van samenwerking in programma’s en innovatiehubs.

 

De Koninklijke Landmacht werkt samen met vele bedrijven en kennisinstellingen aan de modernisering van capaciteiten en optreden. Gezien de snelle technologische ontwikkelingen, uiteenlopende operationele vraagstukken wordt deze samenwerking steeds belangrijker en intensiever.

In 2021 was het mede daardoor al een druk jaar voor het NGP, in 2022 en de daaropvolgende jaren beloven eveneens boordevol initiatieven voor het NGP in het grondgebonden domein te zitten. Volop werk dus en kansen voor zowel Defensie als de grondgebonden Nederlandse industrie!

 

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws