In de afgelopen jaren is er een solide basis gelegd op het gebied van Defensie projecten en capabilities. Om dit succes verder uit te bouwen hebben we recent ons Defensie team uitgebreid. Edwin Cozijn is onze nieuwe Director Defense die het defensie-team van NEDAERO zal aansturen. We zien aansluiting bij NIDV als een logische stap, aldus Ruud Kleinendorst, CEO van de NEDAERO Groep.

NEDAERO en NIDV zijn geen vreemden voor elkaar. Sterker nog, NEDAERO behoort tot een van de meest lange relaties als lid van het NIDV maar is er een jaartje tussenuit geweest.

NEDAERO is gespecialiseerd in componenten en systemen voor vliegtuigen en helikopters. Naast nieuwbouw verzorgt NEDAERO ook reparatie en distributie van componenten. Grote vliegtuigbouwers als Airbus en Lockheed Martin behoren tot de reguliere klantenkring (RFI’s, Fuel Management Systems, Flight Line Testers).

Al meer dan 40 jaar doen zowel militaire als civiele klanten een beroep op de expertise van het bedrijf. Manufacturing en repair-en overhaul opdrachten worden in een volledig geoutilleerde werkplaats met geavanceerde productie- en testapparatuur voor de klant verzorgd. NEDAERO heeft als enig Nederlands aerospace bedrijf een triple AS-certificatie (AS9100/9110/9120) en voldoet daarmee aan de hoogste standaarden in de Aerospace & Defensie industrie.

NEDAERO is een gevestigde naam als het gaat om nieuwbouw en innovatie. Het Fiber Optic Gyro programma laat zien dat NEDAERO gericht is op de toekomst en innovatie omarmt. De Fiber Optic Gyro’s vormen een familie met de FOG70, FOG80 en de FOG80N. De FOG sensor is geschikt voor geavanceerde stabilisatie en navigatie oplossingen voor vliegtuigen, helikopters, drones, raketten en schepen.

F-16 en F-35, NH90 en Super Puma/Cougar en C130 Hercules zijn platforms waar NEDAERO een jarenlange ervaring in heeft.

Als distributeur is NEDAERO bekend van o.a. vliegtuigafremsystemen (VAI), parachutes voor Defensie Para School, Donaldson Air Inlet Filters, NYCO oliën, hydraulische vloeistoffen, vetten en smeermiddelen.

AS9100 (ISO9001:2015)/AS9110/AS9120, Part 145 EASA/FAA/TCCA

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws