In de afgelopen jaren is er een solide basis gelegd op het gebied van Defensie projecten en capabilities. Om dit succes verder uit te bouwen hebben we recent ons Defensie team uitgebreid. Edwin Cozijn is onze nieuwe Director Defense die het defensie-team van NEDAERO zal aansturen. We zien aansluiting bij NIDV als een logische stap, aldus Ruud Kleinendorst, CEO van de NEDAERO Groep.

NEDAERO en NIDV zijn geen vreemden voor elkaar. Sterker nog, NEDAERO behoort tot een van de meest lange relaties als lid van het NIDV maar is er een jaartje tussenuit geweest.

NEDAERO is gespecialiseerd in componenten en systemen voor vliegtuigen en helikopters. Naast nieuwbouw verzorgt NEDAERO ook reparatie en distributie van componenten. Grote vliegtuigbouwers als Airbus en Lockheed Martin behoren tot de reguliere klantenkring (RFI’s, Fuel Management Systems, Flight Line Testers).

Al meer dan 40 jaar doen zowel militaire als civiele klanten een beroep op de expertise van het bedrijf. Manufacturing en repair-en overhaul opdrachten worden in een volledig geoutilleerde werkplaats met geavanceerde productie- en testapparatuur voor de klant verzorgd. NEDAERO heeft als enig Nederlands aerospace bedrijf een triple AS-certificatie (AS9100/9110/9120) en voldoet daarmee aan de hoogste standaarden in de Aerospace & Defensie industrie.

NEDAERO is een gevestigde naam als het gaat om nieuwbouw en innovatie. Het Fiber Optic Gyro programma laat zien dat NEDAERO gericht is op de toekomst en innovatie omarmt. De Fiber Optic Gyro’s vormen een familie met de FOG70, FOG80 en de FOG80N. De FOG sensor is geschikt voor geavanceerde stabilisatie en navigatie oplossingen voor vliegtuigen, helikopters, drones, raketten en schepen.

F-16 en F-35, NH90 en Super Puma/Cougar en C130 Hercules zijn platforms waar NEDAERO een jarenlange ervaring in heeft.

Als distributeur is NEDAERO bekend van o.a. vliegtuigafremsystemen (VAI), parachutes voor Defensie Para School, Donaldson Air Inlet Filters, NYCO oliën, hydraulische vloeistoffen, vetten en smeermiddelen.

AS9100 (ISO9001:2015)/AS9110/AS9120, Part 145 EASA/FAA/TCCA

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws