De NIDV heeft helaas moeten besluiten om de NEDS die op 24 februari zou plaatsvinden voor de tweede keer uit te stellen. Ditmaal tot de reeds geplande datum van de NEDS 2022, namelijk 17 november a.s.. 

Ook de NIDV Innovation Challenge die was gepland voor 23 februari wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. De versoepelingen van de coronamaatregelen die door de regering tijdens de persconferentie van 25 januari zijn aangekondigd bieden namelijk onvoldoende ruimte om een succesvol netwerkevenement te organiseren. Met name het maximum van 1250 aanwezigen en de beperking van maximaal 1 persoon per 5 m2 tasten de netwerkfunctie van de NEDS te veel aan. Bovendien staat voor ons als Brancheorganisatie van de Defensie- en Veiligheidssector de veiligheid van alle betrokkenen bij de NEDS voorop.  

Natuurlijk zijn wij als NIDV zeer teleurgesteld dat de NEDS in februari niet kan doorgaan, maar tegelijk gaan we met frisse moed verder aan de organisatie van de NEDS 2022 op 17 november van dit jaar. We kijken er naar uit om u dan weer op de vertrouwde wijze te kunnen ontvangen. 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws