Verebus Engineering is overgenomen door Pieter van Breugel. De huidige directeur van Verebus heeft met TÜV NORD GROUP overeenstemming bereikt om per 1-1-2022 via een management buy-out alle aandelen over te nemen. Op 27 januari 2022 heeft hij hiervoor met Edwin Franken, managing director van TÜV NORD Nederland Holding B.V, de overeenkomst getekend. Deze overname is onderdeel van een nieuwe strategie, waarbij groei en verdere uitbreiding van diensten centraal staan.

Na een periode van drie jaar als directeur van Verebus Engineering is Pieter van Breugel klaar voor deze volgende stap: “Ik ben ontzettend veel dank verschuldigd aan TÜV NORD, omdat zij mij de afgelopen jaren de ruimte hebben geboden om de vernieuwde strategie voor Verebus vorm te geven. Deze verzelfstandiging van Verebus is daarom een natuurlijke overgang voor onze medewerkers, partners en voor mijzelf.”

Verebus is actief als technisch dienstverlener op het gebied van assetmanagement, bijbehorende documentatiediensten en trainingen, bij zowel het Ministerie van Defensie als andere partijen. Vooral op het gebied van Integrated Logistics Support en S1000D heeft Verebus een bijzondere positie op de markt weten te verwerven. De komende tien jaar zullen in het teken staan van het verder ontwikkelen van Verebus als een kennisintensief bedrijf, waarbij zowel opdrachtgevers als medewerkers zich goed thuis voelen.

“Verebus bestaat dit jaar 75 jaar, en dat rijke verleden heeft ons Verebus-DNA gevormd. Verebussers zijn en blijven toegewijde medewerkers, degelijk en ervaren, soms wat eigenaardig, maar altijd bescheiden. Daar kan iedereen op blijven vertrouwen.”

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos het ministerie op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws