Verebus Engineering is overgenomen door Pieter van Breugel. De huidige directeur van Verebus heeft met TÜV NORD GROUP overeenstemming bereikt om per 1-1-2022 via een management buy-out alle aandelen over te nemen. Op 27 januari 2022 heeft hij hiervoor met Edwin Franken, managing director van TÜV NORD Nederland Holding B.V, de overeenkomst getekend. Deze overname is onderdeel van een nieuwe strategie, waarbij groei en verdere uitbreiding van diensten centraal staan.

Na een periode van drie jaar als directeur van Verebus Engineering is Pieter van Breugel klaar voor deze volgende stap: “Ik ben ontzettend veel dank verschuldigd aan TÜV NORD, omdat zij mij de afgelopen jaren de ruimte hebben geboden om de vernieuwde strategie voor Verebus vorm te geven. Deze verzelfstandiging van Verebus is daarom een natuurlijke overgang voor onze medewerkers, partners en voor mijzelf.”

Verebus is actief als technisch dienstverlener op het gebied van assetmanagement, bijbehorende documentatiediensten en trainingen, bij zowel het Ministerie van Defensie als andere partijen. Vooral op het gebied van Integrated Logistics Support en S1000D heeft Verebus een bijzondere positie op de markt weten te verwerven. De komende tien jaar zullen in het teken staan van het verder ontwikkelen van Verebus als een kennisintensief bedrijf, waarbij zowel opdrachtgevers als medewerkers zich goed thuis voelen.

“Verebus bestaat dit jaar 75 jaar, en dat rijke verleden heeft ons Verebus-DNA gevormd. Verebussers zijn en blijven toegewijde medewerkers, degelijk en ervaren, soms wat eigenaardig, maar altijd bescheiden. Daar kan iedereen op blijven vertrouwen.”

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws