Verebus Engineering is overgenomen door Pieter van Breugel. De huidige directeur van Verebus heeft met TÜV NORD GROUP overeenstemming bereikt om per 1-1-2022 via een management buy-out alle aandelen over te nemen. Op 27 januari 2022 heeft hij hiervoor met Edwin Franken, managing director van TÜV NORD Nederland Holding B.V, de overeenkomst getekend. Deze overname is onderdeel van een nieuwe strategie, waarbij groei en verdere uitbreiding van diensten centraal staan.

Na een periode van drie jaar als directeur van Verebus Engineering is Pieter van Breugel klaar voor deze volgende stap: “Ik ben ontzettend veel dank verschuldigd aan TÜV NORD, omdat zij mij de afgelopen jaren de ruimte hebben geboden om de vernieuwde strategie voor Verebus vorm te geven. Deze verzelfstandiging van Verebus is daarom een natuurlijke overgang voor onze medewerkers, partners en voor mijzelf.”

Verebus is actief als technisch dienstverlener op het gebied van assetmanagement, bijbehorende documentatiediensten en trainingen, bij zowel het Ministerie van Defensie als andere partijen. Vooral op het gebied van Integrated Logistics Support en S1000D heeft Verebus een bijzondere positie op de markt weten te verwerven. De komende tien jaar zullen in het teken staan van het verder ontwikkelen van Verebus als een kennisintensief bedrijf, waarbij zowel opdrachtgevers als medewerkers zich goed thuis voelen.

“Verebus bestaat dit jaar 75 jaar, en dat rijke verleden heeft ons Verebus-DNA gevormd. Verebussers zijn en blijven toegewijde medewerkers, degelijk en ervaren, soms wat eigenaardig, maar altijd bescheiden. Daar kan iedereen op blijven vertrouwen.”

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarige, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen