Defensie heeft gisteren een uitgebreid MidLife Update-contract getekend met het Zweedse BAE Systems Hägglunds (BSH) voor 122  CV9035NL voertuigen van de Koninklijke Landmacht.

Het MLU programma, ter waarde van meer dan 500 miljoen euro, zal de capaciteiten van het voertuig enorm vergroten en de bemanning verbeterde bescherming, vuurkracht en ergonomie bieden waardoor de gevechtsefficiëntie toeneemt. De NIDV is blij met deze voortgang waarbij de NIDV in staat is geweest om, in samenwerking met de Defensie Materieelorganisatie en het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Nederlandse industrie te betrekken.

In de supply chain zijn meer dan 20 Nederlandse bedrijven betrokken die zich inzetten om de complete voertuigupgrade te leveren. Dit omvat de levering van mechanische en elektrische componenten, zowel aan BSH als aan de belangrijkste leveranciers van subsystemen.

De NIDV heeft in goede samenwerking met DMO en het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van EZK bijgedragen om haar achterban bij dit MLU programma te betrekken. Zo heeft BSH o.a. deelgenomen aan een MLU CV90 Informatie-/Matchmakingsdag, waar men in gesprek is gegaan met deelnemers van de NIDV. Doel was meer nationale industrie bij dit programma betrekken en dit heeft mede tot dit uitstekende resultaat geleid.
Stefan Schaafsma, Business Development Manager Land

Voorafgaand aan het sluiten van het MLU-contract is een apart contract getekend voor de industriële samenwerking met de nationale industrie in Nederland. De lokale inhoud van de totale contractuele waarde is significant.

Laatste nieuws