Defensie heeft gisteren een uitgebreid MidLife Update-contract getekend met het Zweedse BAE Systems Hägglunds (BSH) voor 122  CV9035NL voertuigen van de Koninklijke Landmacht.

Het MLU programma, ter waarde van meer dan 500 miljoen euro, zal de capaciteiten van het voertuig enorm vergroten en de bemanning verbeterde bescherming, vuurkracht en ergonomie bieden waardoor de gevechtsefficiëntie toeneemt. De NIDV is blij met deze voortgang waarbij de NIDV in staat is geweest om, in samenwerking met de Defensie Materieelorganisatie en het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Nederlandse industrie te betrekken.

In de supply chain zijn meer dan 20 Nederlandse bedrijven betrokken die zich inzetten om de complete voertuigupgrade te leveren. Dit omvat de levering van mechanische en elektrische componenten, zowel aan BSH als aan de belangrijkste leveranciers van subsystemen.

De NIDV heeft in goede samenwerking met DMO en het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van EZK bijgedragen om haar achterban bij dit MLU programma te betrekken. Zo heeft BSH o.a. deelgenomen aan een MLU CV90 Informatie-/Matchmakingsdag, waar men in gesprek is gegaan met deelnemers van de NIDV. Doel was meer nationale industrie bij dit programma betrekken en dit heeft mede tot dit uitstekende resultaat geleid.
Stefan Schaafsma, Business Development Manager Land

Voorafgaand aan het sluiten van het MLU-contract is een apart contract getekend voor de industriële samenwerking met de nationale industrie in Nederland. De lokale inhoud van de totale contractuele waarde is significant.

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws