Jan-Pieter de Rooij organiseerde 12 en 13 december namens NIDV en Koninklijke Luchtmacht een tweedaagse Masterclass voor bedrijven uit het defensie- en veiligheidsdomein. 25 deelnemers doorliepen een intensief en informatief programma over het ministerie van Defensie in het algemeen en het Commando Luchtstrijdkrachten in het bijzonder.

Het programma van dag 1 leidde via een vogelvluchtperspectief van het complete ministerie van Defensie (Organisatie, Besturing en Plannen) en het Commando Materieel en IT (COMMIT) naar de Luchtmacht: haar vervangingsprojecten, structuur, en nieuwe werkvelden Cyber & Space. Cursisten en presentatoren konden ’s avonds in restaurant De Teerkamer bijkomen van de informatiedosis.

Dag 2 was toegewijd aan het mensenwerk van de Luchtmacht: verandering, operationele inzet, samenwerking met externen. Een uitgebreide rondleiding door de onderhoudsgebouwen, werkplaatsen en hangars sloot de dag af.

Opgedane inzichten van de voorgaande Masterclass Koninklijke Marine leidden al tot nog betere invulling van het pakket. Ook deze evaluatie geeft goede kansen voor de aanstaande Masterclass Koninklijke Landmacht.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws