Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.

Izaak Veerman is CEO Van Halteren. De Van Halteren Groep is een familiebedrijf dat werk biedt aan ongeveer 400 werknemers en heeft activiteiten in Energie, Defensie en Toeleveringen. Van Halteren Defence levert hoogwaardige producten en diensten aan afnemers uit de defensiemarkt. Voorbeelden van producten die Van Halteren levert zijn hoogwaardige simulatiesystemen, loopwielen voor rupsvoertuigen en koelsystemen voor zowel grondgebonden systemen als marineschepen. Daarnaast is Van Halteren actief betrokken bij de instandhouding van diverse systemen van de Koninklijke Landmacht. Veerman is als NIDV-bestuurslid voor de grondgebonden sector ook voorzitter van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP).

Bob van der Horst is commercial director VDL Defence Technologies, onderdeel van VDL Groep, een internationaal opererend familiebedrijf met 106 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ruim15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. VDL Defence Technologies vertegenwoordigt de samenwerkende VDL-bedrijven in de ontwikkeling, engineering en productie van mechanische en mechatronische systeemoplossingen, complete producten en systeemintegratie voor militaire en special purpose-platformen en op het gebied van onderhoud, upgrade, conversies en modificaties van modules en complete systemen bij afnemers in de defensie en veiligheidsmarkt.

Foto: Izaak Veerman (L) en Bob van der Horst (R)

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws