Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.

Izaak Veerman is CEO Van Halteren. De Van Halteren Groep is een familiebedrijf dat werk biedt aan ongeveer 400 werknemers en heeft activiteiten in Energie, Defensie en Toeleveringen. Van Halteren Defence levert hoogwaardige producten en diensten aan afnemers uit de defensiemarkt. Voorbeelden van producten die Van Halteren levert zijn hoogwaardige simulatiesystemen, loopwielen voor rupsvoertuigen en koelsystemen voor zowel grondgebonden systemen als marineschepen. Daarnaast is Van Halteren actief betrokken bij de instandhouding van diverse systemen van de Koninklijke Landmacht. Veerman is als NIDV-bestuurslid voor de grondgebonden sector ook voorzitter van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP).

Bob van der Horst is commercial director VDL Defence Technologies, onderdeel van VDL Groep, een internationaal opererend familiebedrijf met 106 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ruim15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. VDL Defence Technologies vertegenwoordigt de samenwerkende VDL-bedrijven in de ontwikkeling, engineering en productie van mechanische en mechatronische systeemoplossingen, complete producten en systeemintegratie voor militaire en special purpose-platformen en op het gebied van onderhoud, upgrade, conversies en modificaties van modules en complete systemen bij afnemers in de defensie en veiligheidsmarkt.

Foto: Izaak Veerman (L) en Bob van der Horst (R)

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws