Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.

Izaak Veerman is CEO Van Halteren. De Van Halteren Groep is een familiebedrijf dat werk biedt aan ongeveer 400 werknemers en heeft activiteiten in Energie, Defensie en Toeleveringen. Van Halteren Defence levert hoogwaardige producten en diensten aan afnemers uit de defensiemarkt. Voorbeelden van producten die Van Halteren levert zijn hoogwaardige simulatiesystemen, loopwielen voor rupsvoertuigen en koelsystemen voor zowel grondgebonden systemen als marineschepen. Daarnaast is Van Halteren actief betrokken bij de instandhouding van diverse systemen van de Koninklijke Landmacht. Veerman is als NIDV-bestuurslid voor de grondgebonden sector ook voorzitter van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP).

Bob van der Horst is commercial director VDL Defence Technologies, onderdeel van VDL Groep, een internationaal opererend familiebedrijf met 106 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ruim15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. VDL Defence Technologies vertegenwoordigt de samenwerkende VDL-bedrijven in de ontwikkeling, engineering en productie van mechanische en mechatronische systeemoplossingen, complete producten en systeemintegratie voor militaire en special purpose-platformen en op het gebied van onderhoud, upgrade, conversies en modificaties van modules en complete systemen bij afnemers in de defensie en veiligheidsmarkt.

Foto: Izaak Veerman (L) en Bob van der Horst (R)

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws