Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.

Izaak Veerman is CEO Van Halteren. De Van Halteren Groep is een familiebedrijf dat werk biedt aan ongeveer 400 werknemers en heeft activiteiten in Energie, Defensie en Toeleveringen. Van Halteren Defence levert hoogwaardige producten en diensten aan afnemers uit de defensiemarkt. Voorbeelden van producten die Van Halteren levert zijn hoogwaardige simulatiesystemen, loopwielen voor rupsvoertuigen en koelsystemen voor zowel grondgebonden systemen als marineschepen. Daarnaast is Van Halteren actief betrokken bij de instandhouding van diverse systemen van de Koninklijke Landmacht. Veerman is als NIDV-bestuurslid voor de grondgebonden sector ook voorzitter van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP).

Bob van der Horst is commercial director VDL Defence Technologies, onderdeel van VDL Groep, een internationaal opererend familiebedrijf met 106 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ruim15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. VDL Defence Technologies vertegenwoordigt de samenwerkende VDL-bedrijven in de ontwikkeling, engineering en productie van mechanische en mechatronische systeemoplossingen, complete producten en systeemintegratie voor militaire en special purpose-platformen en op het gebied van onderhoud, upgrade, conversies en modificaties van modules en complete systemen bij afnemers in de defensie en veiligheidsmarkt.

Foto: Izaak Veerman (L) en Bob van der Horst (R)

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen