Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De MoU, die ingaat op 18 oktober 2021, opent mogelijkheden om een breed scala aan activiteiten in de Defense, Commercial en Support markten te verkennen.

“Er is een enorm potentieel voor beide bedrijven in de ontwikkeling van mogelijkheden samen. Dit is een zeer belangrijke stap in de strategie van Embraer om overal ter wereld betekenisvolle en strategische partnerschappen aan te gaan”, aldus Jackson Schneider, President & CEO, Embraer Defense & Security.

In de komende maanden zullen Embraer, Fokker Services en Fokker Techniek een verscheidenheid aan mogelijkheden bespreken en kijken hoe zij hun respectieve expertise en capaciteiten kunnen inzetten in nieuwe projecten. Voor Defensie gaat het onder meer om de C-390 Millennium transportvliegtuigen en mogelijke specifieke eisen van eindgebruikers, maar ook om toekomstige vlootondersteuning.

“Fokker Techniek en Fokker Services zijn bekende en gerenommeerde lucht- en ruimtevaartbedrijven met wortels in het bouwen van vliegtuigen en het ondersteunen van vliegtuigvloten wereldwijd. Hun netwerk, ervaring en wereldwijd erkende luchtvaarttraditie zullen een perfecte match zijn met Embraer Services en Support. Wij geloven dat we samen onze klanten beter van dienst kunnen zijn met op maat gemaakte oplossingen”, aldus Johann Bordais, President & CEO, Embraer Services & Support.

Andere mogelijkheden voor Defensie worden momenteel besproken, zoals de conversie/afbouw van vliegtuigen voor speciale missies en speciaal transport. In de commerciële luchtvaartmarkt zullen Engineering en Logistic Support sleutelelementen zijn die moeten worden onderzocht, naast de ontwikkeling van waterstofaangedreven vliegtuigen. Ten slotte zullen ook onderwerpen als aftermarket support, programmaondersteuning, logistiek, reparatiediensten en alle andere ondersteuningsmogelijkheden de revue passeren.

Roland van Dijk, CEO van Fokker Techniek, zei: “Embraer is een ideale partner voor deze samenwerking. Door ons erfgoed en onze diepgaande kennis van vliegtuigproducten en -oplossingen kunnen wij een uniek perspectief bieden voor de vele ontwikkelingsgebieden die Embraer onderzoekt.”

Menzo van der Beek, CEO van Fokker Services, zei: “Of het nu gaat om de Defensiemarkt met onze ondersteuning voor het C-390 Millennium transportvliegtuig of om welke vorm van Ondersteuning of Ontwikkeling in de Commerciële markt dan ook, wij hebben er alle vertrouwen in dat er de komende jaren veel spannende projecten zullen ontstaan.”

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos het ministerie op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws