Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De MoU, die ingaat op 18 oktober 2021, opent mogelijkheden om een breed scala aan activiteiten in de Defense, Commercial en Support markten te verkennen.

“Er is een enorm potentieel voor beide bedrijven in de ontwikkeling van mogelijkheden samen. Dit is een zeer belangrijke stap in de strategie van Embraer om overal ter wereld betekenisvolle en strategische partnerschappen aan te gaan”, aldus Jackson Schneider, President & CEO, Embraer Defense & Security.

In de komende maanden zullen Embraer, Fokker Services en Fokker Techniek een verscheidenheid aan mogelijkheden bespreken en kijken hoe zij hun respectieve expertise en capaciteiten kunnen inzetten in nieuwe projecten. Voor Defensie gaat het onder meer om de C-390 Millennium transportvliegtuigen en mogelijke specifieke eisen van eindgebruikers, maar ook om toekomstige vlootondersteuning.

“Fokker Techniek en Fokker Services zijn bekende en gerenommeerde lucht- en ruimtevaartbedrijven met wortels in het bouwen van vliegtuigen en het ondersteunen van vliegtuigvloten wereldwijd. Hun netwerk, ervaring en wereldwijd erkende luchtvaarttraditie zullen een perfecte match zijn met Embraer Services en Support. Wij geloven dat we samen onze klanten beter van dienst kunnen zijn met op maat gemaakte oplossingen”, aldus Johann Bordais, President & CEO, Embraer Services & Support.

Andere mogelijkheden voor Defensie worden momenteel besproken, zoals de conversie/afbouw van vliegtuigen voor speciale missies en speciaal transport. In de commerciële luchtvaartmarkt zullen Engineering en Logistic Support sleutelelementen zijn die moeten worden onderzocht, naast de ontwikkeling van waterstofaangedreven vliegtuigen. Ten slotte zullen ook onderwerpen als aftermarket support, programmaondersteuning, logistiek, reparatiediensten en alle andere ondersteuningsmogelijkheden de revue passeren.

Roland van Dijk, CEO van Fokker Techniek, zei: “Embraer is een ideale partner voor deze samenwerking. Door ons erfgoed en onze diepgaande kennis van vliegtuigproducten en -oplossingen kunnen wij een uniek perspectief bieden voor de vele ontwikkelingsgebieden die Embraer onderzoekt.”

Menzo van der Beek, CEO van Fokker Services, zei: “Of het nu gaat om de Defensiemarkt met onze ondersteuning voor het C-390 Millennium transportvliegtuig of om welke vorm van Ondersteuning of Ontwikkeling in de Commerciële markt dan ook, wij hebben er alle vertrouwen in dat er de komende jaren veel spannende projecten zullen ontstaan.”

Laatste nieuws