Na lange tijd van wachten en weinig activiteiten door de beperkingen door het COVID-19, hadden de deelnemers er weer zin in. De ADEX 2021, een luchtvaartbeurs met een luchtvaartshow, die van 19 tem 22 oktober plaats vond in Seoul, zit er weer op. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle deelname van de Nederlandse bedrijven in het Nederlandse paviljoen.

 

Zuid-Korea en Nederland hebben een gezamenlijk verleden, in het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw hebben 124 Nederlandse militairen hun leven gegeven in de Koreaanse oorlog voor de vrijheid. De NIDV heeft ter plaatse respect betuigd bij het Nederlandse monument en Seoel. Tot op de dag van vandaag worden Nederlanders gezien als de helden die Zuid-Korea hebben bevrijd en is er een grote mate van dankbaarheid. Deze speciale relatie speelt in het zaken doen met dit land een belangrijke rol, in de gevoerde gesprekken ziet Zuid-Korea de Nederlandse overheid en industrie als belangrijke partners op het gebied van defensie en veiligheid. Nederland staat bekend om zijn hoogwaardige technologie en innovatieve vermogen, Zuid-Korea heeft diverse grote OEM’s die eindproducten maken. Dit geeft mogelijkheden voor de markt waarbij beide landen elkaar kunnen versterken.

Voor volgend jaar september staat de DX Korea gepland, deze beurs staat in het teken van het landdomein en zoals het er nu voor staat zal de NIDV hier zeker bij zijn.