Op 15 oktober heeft op de Vliegbasis Eindhoven een drukbezochte bijeenkomst plaatsgevonden van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS). Thema van de bijeenkomst was: “Vastvleugelig en space”.

De voorzitter van SpaceNed, Jeroen Rotteveel, heeft de deelnemers “heet van de naald” bijgepraat over de Nationale Ruimtevaart Agenda. De voorzitter van de Multi-national NATO Support Partnership Committee, Michel Leenaarts, verzorgde een presentatie over de Allied Future Surveillance Capability – de opvolger van NATO AWACS na 2035. Na de lunch werden de deelnemers door Commandeur Dick Kreiter (Directeur Projecten DMO) bijgepraat over lopende en verwachte Luchtvaart gerelateerde projecten van Defensie. Ook waren er presentaties van Ron Nulkes (Directeur NIDV) over het Europees Defensiefonds, van Mark Lengton (Ministerie van EZ&K/CMP) over industriële participatie en van LtKol Jeroen Biesiot (A4 van de Vliegbasis Eindhoven) over de betrokkenheid van de Vliegbasis bij de ontwikkeling van de regio. Als kers op de taart kregen de deelnemers de gelegenheid om kennis te maken met de operationele kant van de Vliegbasis tijdens een bezoek aan de Multinationale MRTT Unit – de multinationale eenheid die de nieuwe Multi Role Tanker Transporter Vliegtuigen van de NAVO inzet in opdracht van het European Air Transport Command dat eveneens op Eindhoven is gehuisvest. Heel veel dank aan Commandant en staf van de Vliegbasis Eindhoven voor de perfecte ondersteuning van deze bijeenkomst! De volgende bijeenkomst van het NPVS is begin 2022 voorzien bij het Reaper Squadron op de Vliegbasis Leeuwarden. Het thema van die bijeenkomst wordt “Onbemand”.

Dit jaar hebben deelnemers van de NIDV de gelegenheid gehad om kosteloos kennis te maken met de diverse platforms. Vanaf 1 januari 2022 zullen platformbijeenkomsten echter weer alleen toegankelijk zijn voor bedrijven die zich als deelnemer van het betreffende platform hebben aangemeld. De kosten voor deelname bedragen ca. € 750 per jaar per platform.

Laatste nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws