Hellenic Aerospace Industries is een begrip in Griekenland en ver daarbuiten. Je verwacht dat het een cluster is van meerdere bedrijven, niets is minder waar, het is het grootse staatsbedrijf in Griekenland waar onderhoud wordt gepleegd aan vele vliegtuigtypes, helikopters en motoren. Zij zijn als organisatie op zoek naar samenwerkingspartners en leveranciers voor hun producten en diensten.

Op 11 oktober was de NIDV-delegatie op bezoek bij de Nederlandse ambassadeur in Athene, Susanna Terstal, die de gastvrouw was van een networking event voor de deelnemers en Griekse genodigen. Een absoluut hoogtepunt was de ondertekening van het eerste contract tussen E-Quipment en Eight Bells.

Op 12 oktober waren in totaal tien bedrijven afgereisd naar Schimatari, een locatie op ongeveer 70 kilometer buiten Athene waar de HAI faciliteiten zich bevinden en waar duizenden mensen hun werk uitvoeren. De meegereisde bedrijven hebben een presentatie kunnen geven voor het management van HAI, gevolgd door een uitgebreide rondleiding. Gebleken is dat er veel potentie zit in een mogelijke samenwerking vanuit beide kanten, in de periode tijdens de NEDS zullen de Griekse vertegenwoordigers van HAI in Nederland vervolggesprekken voeren met de Nederlandse bedrijven.