Afgelopen week vond op NIDV kantoor een kennismakingsgesprek plaats tussen het complete NIDV BDM-team en een tweetal nieuwe deelnemers. Dit zijn de bedrijven KONI uit Oud-Beijerland  en PALANTIR uit Amsterdam. Een sterk groeiend aantal bedrijven sluit zich de laatste tijd aan bij NIDV. Daarmee komt het totaal aantal NIDV deelnemers nu op 197.

KONI BV

KONI (www.koni.com)is de toonaangevende fabrikant van performance en verstelbare schokdempers, wereldwijd. (KONI | Index). KONI schokdempers zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen en worden vervaardigd volgens de hoogste standaarden. De kwaliteit wordt ondersteund door onze lange ervaring in motorsport en de diversiteit aan schokdempingsoplossingen die we bieden.

Van treinen tot militaire voertuigen, landbouw of sportauto, KONI levert maatwerk dempers om de prestaties en veiligheid van een voertuig waarop ze geïnstalleerd zijn, te verbeteren. ‘Ongeacht de eis, industriëel, on- of off-road, er is een geschikte demper beschikbaar’,  aldus Chris de Bruin – KONI Sales en Application manager. ‘We zoeken echter naar meer focus en structuur op het defensiedomein  en daar kan NIDV ons bij helpen’. KONI is inmiddels aangesloten bij het NIDV Grondgebonden Platform (NGP)

PALANTIR

Palantir (www.palantir.com) bouwt software waarmee organisaties hun gegevens, beslissingen en activiteiten effectief kunnen integreren. Hun platforms worden gebruikt in de publieke, private en non-profitsector om organisaties te helpen snel oplossingen te implementeren voor de moeilijkste problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Palantir brengt intelligentie naar ondernemingen en naar de kern van beslissingen en activiteiten die het er het meest toe doen.

Palantir heeft zijn wortels in intel en Defensie en beschikt over certificeringen of attesten van naleving voor de strengste normen, waaronder ISO 27001, IL5 en meer. ‘Bij Palantir zetten we ons in om organisaties te helpen de privacy te beschermen en het vertrouwen te versterken in hoe ze informatie gebruiken en het potentieel van hun digitale transformatie te realiseren’, aldus een trotse Martijn Koerts – Palantir Head of Sales Benelux. Interesse gaat dan ook uit naar verdere samenwerking met DMO en het JIVC. Aansluiting bij het NIDV Informatievoorzienings Platform (NIVP) ligt dan ook voor de hand.

 

Aansluiting bij NIDV

Voorafgaand aan eventuele aansluiting van potentiële deelnemers wordt eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek gehouden met alle NIDV BDM’ers in het kader van verwachtingsmanagement en om te bezien of er sprake is van een goede meerjarige match. Zoveel mogelijk deelnemers is namelijk geen doel op zich. Het NIDV team moet ook voldoende capaciteit hebben om de ondersteuning van de aangesloten Nederlandse bedrijven op het kwalitatief vereiste niveau te houden.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos het ministerie op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws