Afgelopen week vond op NIDV kantoor een kennismakingsgesprek plaats tussen het complete NIDV BDM-team en een tweetal nieuwe deelnemers. Dit zijn de bedrijven KONI uit Oud-Beijerland  en PALANTIR uit Amsterdam. Een sterk groeiend aantal bedrijven sluit zich de laatste tijd aan bij NIDV. Daarmee komt het totaal aantal NIDV deelnemers nu op 197.

KONI BV

KONI (www.koni.com)is de toonaangevende fabrikant van performance en verstelbare schokdempers, wereldwijd. (KONI | Index). KONI schokdempers zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen en worden vervaardigd volgens de hoogste standaarden. De kwaliteit wordt ondersteund door onze lange ervaring in motorsport en de diversiteit aan schokdempingsoplossingen die we bieden.

Van treinen tot militaire voertuigen, landbouw of sportauto, KONI levert maatwerk dempers om de prestaties en veiligheid van een voertuig waarop ze geïnstalleerd zijn, te verbeteren. ‘Ongeacht de eis, industriëel, on- of off-road, er is een geschikte demper beschikbaar’,  aldus Chris de Bruin – KONI Sales en Application manager. ‘We zoeken echter naar meer focus en structuur op het defensiedomein  en daar kan NIDV ons bij helpen’. KONI is inmiddels aangesloten bij het NIDV Grondgebonden Platform (NGP)

PALANTIR

Palantir (www.palantir.com) bouwt software waarmee organisaties hun gegevens, beslissingen en activiteiten effectief kunnen integreren. Hun platforms worden gebruikt in de publieke, private en non-profitsector om organisaties te helpen snel oplossingen te implementeren voor de moeilijkste problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Palantir brengt intelligentie naar ondernemingen en naar de kern van beslissingen en activiteiten die het er het meest toe doen.

Palantir heeft zijn wortels in intel en Defensie en beschikt over certificeringen of attesten van naleving voor de strengste normen, waaronder ISO 27001, IL5 en meer. ‘Bij Palantir zetten we ons in om organisaties te helpen de privacy te beschermen en het vertrouwen te versterken in hoe ze informatie gebruiken en het potentieel van hun digitale transformatie te realiseren’, aldus een trotse Martijn Koerts – Palantir Head of Sales Benelux. Interesse gaat dan ook uit naar verdere samenwerking met DMO en het JIVC. Aansluiting bij het NIDV Informatievoorzienings Platform (NIVP) ligt dan ook voor de hand.

 

Aansluiting bij NIDV

Voorafgaand aan eventuele aansluiting van potentiële deelnemers wordt eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek gehouden met alle NIDV BDM’ers in het kader van verwachtingsmanagement en om te bezien of er sprake is van een goede meerjarige match. Zoveel mogelijk deelnemers is namelijk geen doel op zich. Het NIDV team moet ook voldoende capaciteit hebben om de ondersteuning van de aangesloten Nederlandse bedrijven op het kwalitatief vereiste niveau te houden.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws