Partners for International Business

De NIDV is zich erg bewust van het belang van internationale handel voor de Nederlandse economie in het algemeen en de Defensie en Veiligheidssector in het bijzonder. Eén van de manieren waarop de NIDV de marktpositie van de Nederlandse Defensie en Veiligheidsindustrie bevordert is door deel te nemen aan Partners for International Business (PIB) Initiatieven. De NIDV vervulde al een coördinerende rol in twee succesvolle initiatieven met ten eerste Maleisië en Singapore en ten tweede Griekenland. Nu zijn wij blij om aan te kunnen kondigen dat wij ons aansluiten bij twee nieuwe initiatieven met Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De NIDV heeft recent bericht gekregen dat de twee nieuwe PIB initiatieven officieel zijn goedgekeurd. De PIB voor Zuid-Korea zal zich richten op Defensie en Veiligheid, zoals de PIBs voor Maleisië en Singapore en Griekenland, en de NIDV zal ook voor deze PIB een coördinerende rol spelen.

De PIB voor de VS zal zich richten op ruimtevaart en zal gecoördineerd worden door Spacened.

De PIB initiatieven bieden veel mogelijkheden en wij nodigen onze leden dan ook uit om zich aan te melden voor deze nieuwe initiatieven en een internationaal netwerk op te bouwen.

Wat is een PIB en hoe werkt het?

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Ondernemen in het buitenland is niet altijd makkelijk. U kunt te maken krijgen met handelsbarrières, onvoldoende kennis bij lokale overheden en bedrijven, of onbekende lokale wetgeving. Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat u sterker staat.

De Nederlandse overheid ontwikkelt samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een twee- of driejarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om een Nederlandse (sub-)sector in het algemeen en het cluster in het bijzonder zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland. Aan het eind van het eerste jaar van de PIB zal worden besloten of de volledige looptijd van 2 – 3 jaar goedgekeurd wordt.

Voor het Nederlandse bedrijfsleven en de uitvoering van het PIB-programma zet de overheid onder andere haar buitenlandnetwerk in. RVO heeft een wereldwijd netwerk van ambassades, consulaten en de Netherlands Business Support Offices (NBSO’s)

Hoe kan ik mij aansluiten?

Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de nieuwe of al bestaande PIBs, dan kunt u zich nog zeker aansluiten. U kunt hiervoor contact opnemen met Peter Huis in ’t Veld.

Kijk voor meer informatie ook vooral op de website voor onze PIB met Maleisië en Singapore.

En de website voor onze PIB met Griekenland.